Véget ért a hazai termékek idei versenye

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 09. 09. 11:38

Minőség, megbízhatóság, élelmiszerbiztonság, egészségtudatosság, a középpontban pedig a magyar fogyasztó – ez volt az egyik fő üzenete a 11. Coop Rally-nak, amelynek kétnapos rendezvénysorozata ma este zárult Velencén. A verseny győztese a Szatmári Malom Kft. lett, a második helyen az Alföldi Tej Kft.kettőse, a harmadik helyen a LISSÉ Édességgyár Kft. csapata végzett. A díjakat Csepeli Lajos, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke és Tóth Géza vezérigazgató adta át. A Földművelésügyi Minisztérium különdíját a TUTTI Élelmiszeripari Kft.vehette át, a Sky Marketing Csoport különdíját Széles Anikó, a Sky Marketing Kt. ügyvezető igazgatója a Mecsek FüszértZrt. vezetőjének adta át.

Coop Rally

Nyolc helyszínt érintő dunántúli körúttal kezdte történetének második évtizedét a Coop Rally. A térség nyolc meghatározó szereplője(Székesfehérvár: Alföldi Tej Kft., Rábapatona: TUTTI Élelmiszeripari Kft., Szombathely: Hétforrás Zrt., Sárvár: Sága FoodsZrt., Keszthely: LISSÉ Édességgyár Kft., Alsómocsolád: Pick Szeged Zrt., Pécsvárad: Mecsek FüszértZrt. és Szekszárd: TOLNATEJ Zrt.) fogadta a magyar élelmiszerforgalmazó kereskedelmi lánc immár hagyományos szakmai programjának mintegy kilencven cég képviseletében jelenlevő résztvevőit. A Coop Rally az úttörője volt annak, hogy minél több minőségi magyar termék kerüljön a magyar fogyasztók asztalára. A kezdeményezés mind sikeresebb, a kormány több programja támogatja ezt a célt, a rendezvény fővédnöke immár hatodik alkalommal dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Képviseletében dr. Nagy István, a minisztérium parlamenti államtitkára a program tapasztalatait összegezve kiemelte,a Coop Rallynak is köszönhető, hogy a magyar élelmiszeripari termékek részesedése a piacon immár 85 százalék, és arra kell törekedni, hogy az alapanyag-termelők, a feldolgozók és a kereskedők a jövőben is egyaránt kiválóan végezzék munkájukat, és vigyázzanak a belső egyensúlyra, mert ez a siker záloga.
A COOP Gazdasági Csoport a társadalmi szerepvállalásban is több sikeres és hasznos tevékenységgel van jelen. Olimpiai évben ennek különös jelentősége van, hiszen a cég a Magyar Olimpiai Bizottság gyémánt fokozatú támogatója. Ezúttal a program öt állomásán részt vett két sikeres olimpikon, Kökény Beatrix és Imre Géza, együtt hat olimpiai érem birtokosai. A népszerű házaspár természetes közvetlenségével ezúttal is kivívta minden jelenlevő szeretetét és tiszteletét. Csepeli Lajos, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke és Tóth Géza vezérigazgató emléklapot adott át nekik, megköszönve, hogy a „szurkolók millió mellett a rendezvény vendégeit is különleges élményekkel és felejthetetlen pillanatokkal ajándékozták meg”.

A velencei záró esten többen megjegyezték, hogy a rallyknak természetüknél fogva általában egy győztesük és néhány helyezettjük, illetve különdíjasuk van, ennek a rendezvénysorozatnak azonban – az előző tíz alkalomhoz hasonlóan -ezúttal is országszerte sok százezer nyertese van: a magyar fogyasztó, aki bizton számíthat a jövőben is a minőségi magyar élelmiszerre.

Kapcsolódó cikkeink