Vegán szakácsműhelyben tanultak a brit királyi fegyveres erők séfjei
A Királyi Haditengerészet, a Brit Hadsereg, a Királyi Légierő és a Közszolgálat személyzete vett részt a Humane Society International/UK (HSI/UK), a Veganuary és a Plant Futures által tartott képzésen.
Az eseményen az ízletes ételek elkészítésének alapjai kerültek ismertetésre a növényi opcióknál jellemzően nagyobb környezeti lábnyommal rendelkező hús- és tejtermékek nélkül. A foglalkozásokat a HSI/UK Forward Food séfje és a neves ételíró, Jenny Chandler mentorálta. A hajókon és távoli helyszíneken való főzés során szerzett tapasztalataiból merítve igyekezett tanácsot adni a résztvevőknek, hogyan készíthetnek egészséges vegán ételeket, ha a terepen lévő konyhákban vagy a tengeren lévő hadihajókon a hely és a felszerelés miatt korlátozottak a lehetőségeik.
A műhelymunka során készített ételek között szerepelt osztriga-gomba taco kukorica salsával, soba tészta ropogós friss zöldségekkel gazdagon elkészített umami levesben, valamint krémes csicseriborsó és sonkatök curry lapos kenyérrel és hagymás bhajival. //
A cikk a Trade magazin 2023/4. lapszámában olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
Zöldülő tányérok és poharak
A növényi termékek nemcsak egy meghatározott célcsoportnak szólnak, hanem egyre…
Tovább olvasom >A MAVEG meghívására újra hazánkba jön Melanie Joy
Újfent Magyarországra látogat az egyik legismertebb vegán aktivista, a Harvard…
Tovább olvasom >Újévi fogadalmak: két hónapnyi lendület
A foodora tapasztalatai azt mutatják, hogy az év eleji ételrendelésekre…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az árrésstop kiterjesztésével kapcsolatban szólalt meg Orbán Viktor
A jövő heti kormányülésen dönthetnek az árrésstop kiterjesztéséről a háztartási…
Tovább olvasom >Júniustól tilos energiaitalt eladni 18 éven aluliaknak – így ellenőrzik majd a házhoz szállítást
Egyhangú döntéssel fogadta el a parlament azt a törvénymódosítást, amely…
Tovább olvasom >Komoly tárgyalások zajlanak a vámháború lezárásáról
Csak őszinte szándékkal lehet tárgyalni – így reagált a kínai…
Tovább olvasom >