Vegán szakácsműhelyben tanultak a brit királyi fegyveres erők séfjei
A Királyi Haditengerészet, a Brit Hadsereg, a Királyi Légierő és a Közszolgálat személyzete vett részt a Humane Society International/UK (HSI/UK), a Veganuary és a Plant Futures által tartott képzésen.
Az eseményen az ízletes ételek elkészítésének alapjai kerültek ismertetésre a növényi opcióknál jellemzően nagyobb környezeti lábnyommal rendelkező hús- és tejtermékek nélkül. A foglalkozásokat a HSI/UK Forward Food séfje és a neves ételíró, Jenny Chandler mentorálta. A hajókon és távoli helyszíneken való főzés során szerzett tapasztalataiból merítve igyekezett tanácsot adni a résztvevőknek, hogyan készíthetnek egészséges vegán ételeket, ha a terepen lévő konyhákban vagy a tengeren lévő hadihajókon a hely és a felszerelés miatt korlátozottak a lehetőségeik.
A műhelymunka során készített ételek között szerepelt osztriga-gomba taco kukorica salsával, soba tészta ropogós friss zöldségekkel gazdagon elkészített umami levesben, valamint krémes csicseriborsó és sonkatök curry lapos kenyérrel és hagymás bhajival. //
A cikk a Trade magazin 2023/4. lapszámában olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
A növényi táplálkozással ismerkedtek a Radnóti diákjai
A NÉGYOSZ tavaly novemberben indult OkosFehérje programja újabb állomásához érkezett:…
Tovább olvasom >Szavazz a kedvenc Menteshelyedre, garantált kedvezményekért!
A menteshelyek.hu a paleo, vegán, cukormentes, regenor, tejfehérjementes, laktózmentes, szénhidrát-csökkentett és gluténmentes…
Tovább olvasom >A vegánok gyakrabban vásárolnak élelmiszert, mint a húsfogyasztók
A vegánok és vegetáriánusok lényegesen gyakrabban járnak élelmiszert vásárolni, mint…
Tovább olvasom >További cikkeink
45 millió fontos beruházást indít a Müller brit tejüzemében
A német Theo Müller csoporthoz tartozó Müller 45 millió fontot…
Tovább olvasom >NewPrinces Group veszi meg a Carrefour olaszországi üzletei
Megállapodást kötött a Carrefour a NewPrinces Group-pal olaszországi tevékenységeinek értékesítéséről.…
Tovább olvasom >Drágítja az élelmiszert, hogy túl sok kézen megy át? – Ellátási láncokról és a „rövidítés” illúziójáról beszélt Éder Tamás
Sokan gondolják úgy, hogy az élelmiszerek árából le lehetne faragni,…
Tovább olvasom >