Vegán szakácsműhelyben tanultak a brit királyi fegyveres erők séfjei
A Királyi Haditengerészet, a Brit Hadsereg, a Királyi Légierő és a Közszolgálat személyzete vett részt a Humane Society International/UK (HSI/UK), a Veganuary és a Plant Futures által tartott képzésen.
Az eseményen az ízletes ételek elkészítésének alapjai kerültek ismertetésre a növényi opcióknál jellemzően nagyobb környezeti lábnyommal rendelkező hús- és tejtermékek nélkül. A foglalkozásokat a HSI/UK Forward Food séfje és a neves ételíró, Jenny Chandler mentorálta. A hajókon és távoli helyszíneken való főzés során szerzett tapasztalataiból merítve igyekezett tanácsot adni a résztvevőknek, hogyan készíthetnek egészséges vegán ételeket, ha a terepen lévő konyhákban vagy a tengeren lévő hadihajókon a hely és a felszerelés miatt korlátozottak a lehetőségeik.
A műhelymunka során készített ételek között szerepelt osztriga-gomba taco kukorica salsával, soba tészta ropogós friss zöldségekkel gazdagon elkészített umami levesben, valamint krémes csicseriborsó és sonkatök curry lapos kenyérrel és hagymás bhajival. //
A cikk a Trade magazin 2023/4. lapszámában olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
A növényi alapú jövőért felhagy a hústermékgyártással a Gruppo Tonazzo
Az olasz Gruppo Tonazzo bejelentette, hogy az év végéig felhagy…
Tovább olvasom >Megnőtt a vegán ételek iránti kereslet a brit reptereken
Az Egyesült Királyság legnagyobb, a London Stansted, az East Midlands…
Tovább olvasom >Sok sót tartalmaznak és drágák az új generációs növényi alapú húsok
Míg a növényi alapú húshelyettesítők nagy többsége a hússal szemben…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >