Vegán joghurthelyettesítőt kínál vásárlóinak a Continente

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 02. 17. 09:51

Új termékcsaládot vezetett be a portugál Continente szupermarketlánc Vegegurtes néven, mely a joghurtok új vegán alternatíváját jelenti a kiskereskedő „Powered by Plants” kínálatában.

Az új, 100%-ban növényi alapú termékcsalád B12-, D-vitaminnal és kalciummal dúsított, és valamennyi változatát Portugáliában állítják elő.

Az új laktózmentes, gluténmentes, vegánok által is fogyasztható Vegegurts már kapható a Continente üzletekben Portugália-szerte.

Az új sajátmárkás termékcsaládban kókusz- és mandulaalapú termékek is megtalálhatók.

A kókusz alapú Vegegurts három ízben – natúr, epres és mangós-mogyorós – kapható, és 2 x 120 g-os kiszerelésben, 1,39 eurós áron.

A mandulaalapú változat szintén három ízben – natúr, piros gyümölcsök és barack-golgotagyümölcs – kapható, és szintén 2 x 120 g-os kiszerelésben, 1,49 eurós áron.

Ezek a növényi alapú joghurtok a vegánok, glutén- és laktózérzékenyek által is fogyaszthatók, és azok számára is alternatívát jelentenek, akik csökkenteni szeretnék az állati eredetű termékek fogyasztását – közölte a kiskereskedő.

Az általában az egészséggel és az egészséges táplálkozással kapcsolatban egyre növekvő aggodalmak, valamint a nagyobb környezettudatosság és az állatjólétre való odafigyelés miatt a portugál fogyasztók körében megnőtt a kereslet a vegán, vegetáriánus és flexitáriánus étrendet célzó innovatív termékek iránt.

ESM

Kapcsolódó cikkeink