Vegán burgereket dob piacra a Nestlé
Növényi alapú burgerekkel jelenne meg a Nestlé a gyorsan növekvő vegán élelmiszerpiacon. A cég szerint a vegán termékek felvennék a versenyt a húspogácsát tartalmazó termékekkel.
A Nestlé többek közt azzal igyekszik megtartani vásárlóit, hogy egyre egészségesebb termékekkel jelenik meg a boltokban. A cég csökkentett só- és cukortartalmú árui mellett most olyan ételeket dobna piacra, amelyek összhangban vannak a modern étkezési szokásokkal. „Sok vásárló felismeri ugyan, hogy a kevesebb húsfogyasztás egyaránt jót tesz az egészségüknek és a bolygónak, ám a növényi alapú húsalternatívák sokszor nem felelnek meg az elvárásaiknak,” fogalmazott a Nestlé egy nemrég kiadott közleményében.
Az állásfoglalás szerint a Nestlé húsmentes burgerei, amelyeket több európai piacon is megjelentetnének áprilisban, „Incredible Burger” márkanéven kerülnének forgalomba. A szójából, növényi fehérjéből, valamint cékla-, répa- és paprikakivonatból készült hús-alternatíváknak állítólag pontosan olyan íze lesz, mint a marhahúspogácsát tartalmazó burgereknek. (ESM)
Kapcsolódó cikkeink
A MAVEG meghívására újra hazánkba jön Melanie Joy
Újfent Magyarországra látogat az egyik legismertebb vegán aktivista, a Harvard…
Tovább olvasom >A békalencse lehet a következő szuperélelmiszer
Emberi fogyasztásra alkalmasnak nyilvánította az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA), amely…
Tovább olvasom >Fordulat a hazai burgonyapiacon: nőtt a termelés, csökkent az ár
2024-ben a hazai növénytermesztés volumene 11%-kal csökkent, ugyanakkor a burgonya…
Tovább olvasom >További cikkeink
Flórián László irányítja áprilistól a Praktikert
Új ügyvezető igazgató irányítja 2025. áprilisától a magyar tulajdonú, országos…
Tovább olvasom >A szolgáltatások drágulása hajtja az inflációt – nem az élelmiszerek
Bár a közbeszédben és a kormányzati intézkedések fókuszában továbbra is…
Tovább olvasom >MLBKT: márciusban további fellendülést jelez a BMI
A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított márciusi értéke 51,2 – közölte…
Tovább olvasom >