Vegán burgereket dob piacra a Nestlé

Szerző: Gyarmati Orsolya Dátum: 2019. 04. 05. 11:50

Növényi alapú burgerekkel jelenne meg a Nestlé a gyorsan növekvő vegán élelmiszerpiacon. A cég szerint a vegán termékek felvennék a versenyt a húspogácsát tartalmazó termékekkel.

A Nestlé többek közt azzal igyekszik megtartani vásárlóit, hogy egyre egészségesebb termékekkel jelenik meg a boltokban. A cég csökkentett só- és cukortartalmú árui mellett most olyan ételeket dobna piacra, amelyek összhangban vannak a modern étkezési szokásokkal. „Sok vásárló felismeri ugyan, hogy a kevesebb húsfogyasztás egyaránt jót tesz az egészségüknek és a bolygónak, ám a növényi alapú húsalternatívák sokszor nem felelnek meg az elvárásaiknak,” fogalmazott a Nestlé egy nemrég kiadott közleményében.


Az állásfoglalás szerint a Nestlé húsmentes burgerei, amelyeket több európai piacon is megjelentetnének áprilisban, „Incredible Burger” márkanéven kerülnének forgalomba. A szójából, növényi fehérjéből, valamint cékla-, répa- és paprikakivonatból készült hús-alternatíváknak állítólag pontosan olyan íze lesz, mint a marhahúspogácsát tartalmazó burgereknek. (ESM)

 

Kapcsolódó cikkeink