Magazin: Üzemanyagkártyák: tenyérnyi segítség

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2019. 07. 12. 07:53

Továbbra is töretlen a népszerűsége a töltőállomások által kínált üzemanyagkártyáknak. A szolgáltatás személyre szabható előnyei, a költségcsökkentés lehetősége, az átláthatóság és a biztonságos, készpénzmentes fizetés csupán néhány a kártyák előnyeiből. Körképünkben a MOL, a Shell és az OMV mesél arról, mi mindenben könnyítik meg az üzemanyagkártyák ügyfeleik életét, és milyen innovatív terveik vannak.

MOL: személyre szabott igények

Mosolygó Károly
kártyamenedzsment-
vezető
MOL

A MOL kártyái személyre szabhatóak, számos termék és szolgáltatás megvásárlását lehetővé teszik, biztonságos fizetési eszközként funkcionálnak, és az üzemanyagköltség is optimalizálhatóbb általuk. Ezenfelül a MOL Group üzemanyagkártyákkal az egész EU-n belül igénybe vehető a külföldi áfa- és jövedékiadó-visszatérítési szolgáltatás. Az útdíjfizetési kötelezettség minden 3,5 tonna vagy azt meghaladó össztömegű gépjárműre vonatkozik. Az időszakos autópálya-matricák megvásárlása mellett a hazai és a nemzetközi útdíj megfizetésére is megoldást kínálnak a MOL Group Gold kártyák.

– A kártyákkal optimalizálható a vállalkozások üzemanyagköltsége is, az online Kártya Központ pedig csökkenti partnereink adminisztrációs terheit – mutat rá a kártyák előnyeire Mosolygó Károly, a MOL kártyamenedzsment-vezetője.

OMV: optimalizálás, maximalizálás

Az OMV minden kártyájától jobb lesz a fogyasztás, kevesebb a kiadás és követhetőbbek a tranzakciók.

Baranyai Zoárd
kártyaüzletág-vezető
OMV

– Kisebb, csak Magyarországon tankoló vállalkozások számára az OMV Station Card Plust ajánljuk, amivel a cégek a teljesítményre és a fogyasztásra is pozitívan ható OMV-üzemanyagokat vásárolhatnak. A legalább 10 járműből álló, illetve külföldön is üzemanyagot vásárló ügyfeleinknek az OMV ROUTEX jelent optimális megoldást. Partnereink egyetlen üzemanyagkártyával hozzáférhetnek a ROUTEX töltőállomás-hálózathoz, amely 32 országban több mint 20 000 benzinkúttal van jelen – sorolja az előnyöket Baranyai Zoárd kártyaüzletág-vezető.

Az OMV ROUTEX kártya használói az OMV Fleet Online Services valós idejű flotta- és költségkezelő alkalmazást is használhatják, amivel az OMV üzemanyagkártya-tranzakcióit valós időben ellenőrizhetik, és testreszabottan le is kérdezhetik.

– Hamarosan átveszi a korábban használatos útdíjfizető készülékek szerepét a legmodernebb EETS-technológiával ellátott útdíjfizető készülékünk (OBU), amely egyesíti az európai országok eltérő útdíjfizetési rendszereinek kezelését – mutat rá legújabb fejlesztésükre Baranyai Zoárd.

SHELL: gyorsaság és megfizethetőség

A Shell Kártyát Európa 30 országában, több mint 25 000 töltőállomáson fogadják el, 25 országban útdíjat is fizethetünk vele.

Volyánszki Zsolt
marketingmenedzser
SHELL

– Azon túl, hogy ügyfeleink versenyképes áron tankolhatnak, bármikor nyomon követhetik vásárlásaikat, amelyekről a számlázási időszak végén egyetlen gyűjtőszámlát kapnak, ezzel is megkönnyítve és még átláthatóbbá téve a vásárlásokat – emeli ki Volyánszki Zsolt marketingmenedzser.

A kártyával elérhető szolgáltatások között szerepel az áfa- és jövedékiadó-visszatérítés fuvarozóknak, az autómentés, valamint az út-, alagút- és kompdíjfizetés lehetősége is, a visszaélésgyanús tranzakciók pedig mesterséges intelligencia felhasználásával szűrhetőek ki. Új szolgáltatás a flottaazonosítás, amely online összeköttetésű kártyaelfogadási helyeken plusz egy biztonsági elem a chippel és PIN-kóddal ellátott üzemanyagkártyáknál.

– A magyar ügyfelek Nyugat-Európában már tudnak Shell Kártyával LNG-t (cseppfolyósított földgáz) vásárolni. Nyugat-Európában már lehet elektromos autótöltést Shell Kártyával fizetni, és ez a tervek szerint régióinkban is elérhető szolgáltatás lesz – foglalja össze a hamarosan megvalósuló fejlesztéseket Volyánszki Zsolt.

Gy. O.

Kapcsolódó cikkeink