Üzemanyag a McDonald's-olajból

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 07. 04. 13:10

A dubaji központú Neutral Fuels hétfőn bejelentette, hogy megállapodásra jutott a McDonald's-szal, miszerint 100 százalékos biodízellé alakítják át a közel-keleti ország éttermeiben felhalmozódott használt olajat.

A cég már tavaly elkezdett kísérletezni a McDonald's-től származó használt olajjal, idén májustól pedig már a valódi gyártást is megkezdte. “Ez az első alkalom, hogy ilyen üzemanyagot állítunk elő, amely 50 százalékkal tisztább a normál dízelnél, ráadásul a ökolábnyoma is jóval kisebb, mivel használt olajból állítják elő az üzemanyagot. A projekt azért is különösen izgalmas, mert nem hiszem, hogy bárki próbálkozott volna már ilyen biodízel eladásával az Arab-félszigeten” – mondta Karl W. Feilder, a Neutral-csoport elnöke.

A McDonald's szerint a biodízel-projekt csak egy lépés egy nagyobb, az Egyesült Arab Emírségekre kiterjedő terven belül, ami ugyan bőségesen el van látva kőolajjal, azonban szeretné magát a világ egyik élenjáró országának mutatni a megújuló energiaforrások felhasználásának területén – írja a Bloomberg nyomán a Világgazdaság Online.

Kapcsolódó cikkeink