Uniós támogatásból épül a Coco House szaloncukorgyártó üzeme

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 02. 04. 12:02

Szaloncukorgyártó üzem építéséhez nyert uniós támogatást a keszthelyi Coco House Kft. – tájékoztatta a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség (NYDRFÜ) pénteken az MTI-t.

A 2005-ben alakult keszthelyi telephelyű társaság 36 millió forint támogatást nyert a Nyugat-Dunántúli Operatív Program telephelyfejlesztést szolgáló pályázati kiírásán. A 72 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházásból új szaloncukorgyártó üzemcsarnokot építenek, és új munkahelyeket is teremtenek.

Az NYDRFÜ közleménye szerint az édesipari termékek előállításával foglalkozó cég termékei annyira keresettek, hogy a jelenleginél jóval több árut is tudnának értékesíteni a piacon, de gyártócsarnokuk jelenleg erre nem megfelelő. A most elnyert uniós támogatással lehetőségük nyílik egy használaton kívüli raktárhelyiség felújítására és átalakítására, amellyel új gyártócsarnokot kapcsolnak be a termelésbe.

A korszerű gyártó- és csomagológép beszerzésével megkezdhetik a szaloncukor gyártását, de nemcsak gyártó- és csomagoló üzemegység, hanem új raktárhelyiség is épül. A fejlesztés közel fél évre stabil munkát biztosít a vállalkozásnak, amely a beruházással 18 munkahelyet tud megtartani és további 8 új alkalmazottat fog foglalkoztatni – írja a ProfitLine.hu.

Kapcsolódó cikkeink