Uniós pénzből csökkentheti a Nébih az élelmiszerhulladékot
Több mint 220 millió eurót fektet környezetbarát projektek megvalósításába az EB. Ennek keretében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal 1 millió eurós támogatást kap a magyar nemzeti élelmiszer-hulladék megelőzési terv részét képező programja megvalósítására.
A projekt célja, hogy csökkentse a háztartásoknál keletkező hulladék mennyiségét, változtasson az élelmiszer-hulladékkal kapcsolatos lakossági szokásokon. A program egy kommunikációs kampány segítségével azt szeretné elérni, hogy évente fejenként 4 kilogramm alá csökkenjen a keletkező élelmiszer-hulladék mennyisége Magyarországon. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Nébih: Villány térségében is megjelent a szőlő aranyszínű sárgaság nevű betegsége
Villány térségében is megjelent a szőlő aranyszínű sárgaság nevű betegsége,…
Tovább olvasom >Villány térségében is megjelent a szőlő aranyszínű sárgaság betegsége – fokozott védekezésre hívja fel a figyelmet a Nébih
A szőlő aranyszínű sárgaság betegséget okozó Grapevine flavescence dorée (FD)…
Tovább olvasom >Súlyos veszély fenyegeti a magyar szőlőültetvényeket – a Nébih cselekvésre hívja a gazdákat
Az amerikai szőlőkabóca által terjesztett aranyszínű sárgaság fitoplazmás betegség jelenleg…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szárazság, technológiai verseny és összefogás: beindult a hazai dinnyeszezon
Komoly kihívások közepette indul a 2025-ös magyar dinnyeszezon: a csapadékhiány,…
Tovább olvasom >Romló, de a nemzetgazdasági átlagnál jobb konjunktúra a turizmusban
2025. júniusban a turisztikai cégek 70%-a szolgáltatási árainak növekedéséről számolt…
Tovább olvasom >Áremelkedés, exportcsökkenés, új fogyasztói szokások – így alakult a baromfi- és tojáspiac 2025 első felében
Látványos változások jellemezték 2025 első félévét a hazai baromfi- és…
Tovább olvasom >