Újranyit a világ egyik legdivatosabb étterme
A Noma négyszer nyerte el a világ legjobb éttermének járó címet, a járvány miatt azonban teljesen átalakították a menüsorát és új stratégiával rukkoltak elő. A híres vendéglátóegység Koppenhágában most bor és hamburger bárként fog működni – írja az origo.
A Noma mindig is nagyon pörgős étteremnek számított, általában hónapokra előre kellett asztalt foglalni, hiszen nem csak finom ételeket készítettek, hanem mindezt elérhető áron tették. A burgerezővé átalakított helyen 18 dollárba fog kerülni a legolcsóbb hamburger, ami ugyan soknak tűnhet, de Dániában ez teljesen átlagos.
A burgerek mellett a Noma kerthelyiségében egy borbárt is kialakítanak, amitől azt várják, hogy segít majd beindítani a társasági életet a járvány után.
A tulajdonos szerint senki ne számítson arra, hogy szarvasgombás és kaviáros burgereket árulnak majd. Ehelyett hagyományos sajtburgerrel kezdenek, hiszen ezt mindenki ismeri és szereti. Ehhez viszont a legjobb minőségű húst és hozzávalókat használják majd a hamburgerbucit pedig minden reggel helyben fogják sütni, hogy friss legyen.
Az átalakított étteremben 65-en tudnak majd leülni és csütörtöktől vasárnapi lesz nyitva. A nyitás után a vendéglátóhelynek is be kell tartania a világszerte immár szokványossá váló óvintézkedéseket. (origo)
Kapcsolódó cikkeink
Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >A legendás étteremkalauz visszatér Magyarországra!
Világszerte elismert szereplővel gazdagodik a magyar gasztronómiai élet. A francia…
Tovább olvasom >Magyar fejlesztésű AI-szoftver írja át a nemzetközi üzleti világot a vendéglátóiparban
A 100%-ban magyar fejlesztésű Everguest Intelligence AI-szoftver nem csupán egy…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >