Újranyit a világ egyik legdivatosabb étterme
A Noma négyszer nyerte el a világ legjobb éttermének járó címet, a járvány miatt azonban teljesen átalakították a menüsorát és új stratégiával rukkoltak elő. A híres vendéglátóegység Koppenhágában most bor és hamburger bárként fog működni – írja az origo.
A Noma mindig is nagyon pörgős étteremnek számított, általában hónapokra előre kellett asztalt foglalni, hiszen nem csak finom ételeket készítettek, hanem mindezt elérhető áron tették. A burgerezővé átalakított helyen 18 dollárba fog kerülni a legolcsóbb hamburger, ami ugyan soknak tűnhet, de Dániában ez teljesen átlagos.
A burgerek mellett a Noma kerthelyiségében egy borbárt is kialakítanak, amitől azt várják, hogy segít majd beindítani a társasági életet a járvány után.
A tulajdonos szerint senki ne számítson arra, hogy szarvasgombás és kaviáros burgereket árulnak majd. Ehelyett hagyományos sajtburgerrel kezdenek, hiszen ezt mindenki ismeri és szereti. Ehhez viszont a legjobb minőségű húst és hozzávalókat használják majd a hamburgerbucit pedig minden reggel helyben fogják sütni, hogy friss legyen.
Az átalakított étteremben 65-en tudnak majd leülni és csütörtöktől vasárnapi lesz nyitva. A nyitás után a vendéglátóhelynek is be kell tartania a világszerte immár szokványossá váló óvintézkedéseket. (origo)
Kapcsolódó cikkeink
Problémák és megoldások
Az MVI a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Tanácsadó Testületének kérésére összeállította…
Tovább olvasom >Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatok miatt bezárt egy debreceni éttermet a Nébih
Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményeket és nyomonkövetési hiányosságokat találtak…
Tovább olvasom >Indul a vidéki vendéglátóhelyek támogatása
A nyár közeledtével az idénymunkák ideje is eljött: ebben az…
Tovább olvasom >További cikkeink
9 milliárd forint a K&H SZÉP kártyákon
Hónapról hónapra növekszik a K&H SZÉP kártya forgalom, de még…
Tovább olvasom >Időben kezdik
Kortársaiktól tanulják meg a helyes táplálkozást az iskolások a Magyar…
Tovább olvasom >Érzelmek és emlékek
A desszertnek érzelmeket, emlékeket kell ébreszteni – ez Tiziano Mita…
Tovább olvasom >