Újrahasznosított palackba kerül az olasz Parmalat UHT teje
A Parmalat olasz tejipari vállalat bemutatta az első, 50%-ban újrahasznosított műanyagból készült, fehér, rPET tanúsítvánnyal ellátott UHT-tejes palackját.
A Parmalat K+F részlege által a Dentis Recycling Italy-val együttműködve véghezvitt fejlesztési projektje 21 millió eurós beruházással és három új gyártósor üzembe helyezésével járt, amelyek közül kettő a Parmalat Collecchio-ban található zászlóshajó üzemében működik.
Életciklusa végén minden egyes UHT-tejes palack újrahasznosítható és újra beilleszthető a termelési rendszerbe, új értéket létrehozva ezzel a fogyasztók, a vállalat és a környezet számára.
A vállalat elkötelezettségét hangsúlyozza a fogyasztók irányába az UHT tejes palackokon elhelyezett QR-kódot tartalmazó speciális címke is, amely az újrahasznosítás megfelelő módjáról ad tájékoztatást.
Az új palackokat a 2024-re 100%-os újrahasznosíthatóságot megcélzó cég nem csupán a Parmalat termékekhez, de portfóliójának valamennyi más márkájához, például a laktózmentes Zymilhez is használni fogja.
Kapcsolódó cikkeink
A növényi alapú jövőért felhagy a hústermékgyártással a Gruppo Tonazzo
Az olasz Gruppo Tonazzo bejelentette, hogy az év végéig felhagy…
Tovább olvasom >Az ezüst korosztálynak szóló saját márkát vezetett be a Penny Olaszországban
November 7-től jelenik meg a Penny Italia üzleteiben a diszkont…
Tovább olvasom >A közelségre és fenntarthatóságra fókuszáló új üzleti modellt vezet be a Crai
Az olasz Crai élelmiszer-kiskereskedelmi lánc új üzleti modellt vezetett be,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Drágul a tej és a tejtermékek: mi áll az árak emelkedése mögött?
A tej és tejtermékek ára az elmúlt hónapokban jelentős növekedést…
Tovább olvasom >Fenntartható csomagolás: fókuszban az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság
A csomagolás az ellátási lánc egyik kulcseleme, ahol a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >