Újrahasznosítható papírcsomagolást tesztel a KitKat számára a Nestlé

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 01. 19. 09:22

Kísérleti jelleggel újrahasznosítható papírcsomagolást vezetett be a Nestlé a KitKat számára.

A négydarabos szeletek korlátozott ideig kerülnek új csomagolásba Ausztráliában, ahol a vállalat kizárólagos megállapodást kötött a helyi Coles kiskereskedelmi lánccal több mint 250.000 papírba csomagolt KitKat szelet gyártásáról.

A csomagoláson elhelyezett QR-kód segítségével kívánja az élelmiszeripari óriás a fogyasztóknak az új kezdeményezéssel kapcsolatos visszajelzéseit összegyűjteni.

A Nestlé édesipari kutatási és fejlesztési központjának csomagolási szakértői az Egyesült Királyságban, Yorkban tesztelték és alakították a célnak megfelelően a papírt.

A Nestlé a papírcsomagolás bevezetését azon törekvésének “újabb pozitív lépéseként” értékelte, mely szerint a vállalat az innovációt segítségül híva valósítaná meg csomagolási célkitűzéseit.

A Nestlé vállalta, hogy 2025-ig egyharmadával csökkenti a szűz műanyag felhasználását, minek érdekében újrahasznosítható papírcsomagolást vezetett be tavaly a Quality Street esetében, valamint a Smarties márkanév alatt értékesített összes édesség esetében.

ESM

Kapcsolódó cikkeink