Újra street food verseny

Szerző: Trademagazin Dátum: 2019. 07. 16. 10:24

Idén második alkalommal választják meg a legjobb hazai street food helyeket.


2017-ben nemzetközi újságírók, séfek és rendezvényesek hívták életre az év legnagyobb és legnívósabb európai street food versenyét, az European Street Food Awards-ot, amelyen tavaly már 15 ország, köztük első alkalommal Magyarország is ott volt a résztvevők között – a magyar konyhát a 2018-as győztes, a budapesti Cupákos étterem (képeinken) képviselte.

„A tavalyi évben több, mint negyvenen jelentkeztek a versenyre, és már ott is látszódott, hogy vannak olyan eddig kevésbé ismert helyek, amelyekre érdemes figyelni. A Hungarian Street Food Awards számukra is lehetőséget adott, hogy megmutassák magukat a nagyközönségnek. Idén azt várjuk, hogy még többen megmérettetik majd magukat a szakmai zsűri és a közönség előtt” – mondta el Vad-Horváth Zoltán a Magyar Street Food Egyesület elnöke.

Idén is várják a legjobb vegán, húsimádó, pizza, hamburger, nemzetközi, magyaros és édes street food hely pályázóit is, ráadásul tavaly még csak különdíjként szerepelt az eredményhirdetésen a legszebb food truck díja, most viszont már előzetesen is lehet erre a kategóriára jelentkezni. Egy-egy nevező akár több kategóriában is megmérettetheti magát. A 8 kategóriából párhuzamosan a közönség szavazatai és a szakmai zsűri tesztelése és véleménye alapján áll össze a helyezettek sorrendje.

Nemzetközi és hazai megjelenési lehetőség a tét: az idei hazai első helyezett Malmőben kap lehetőséget arra, hogy bizonyítson Európa legjobbjai között, ehhez pedig 300.000 Forintos hozzájárulás is jár, melyet a kiutazásra, valamint a versenyre való felkészülésre használhat fel. A Legjobb Magyar Street Food Hely a cím birtoklásán túl kiemelt marketing támogatással kap részvételi lehetőséget a 2019-2020-ban rendezendő budapesti Food Truck Show-kon, továbbá kiemelt helyen jelenhet meg a 2020-as Paloznaki Jazz Pikniken.
Az eredményhirdetésre 2019. szeptember 21-én az Andrássy úti Nemzetközi Street Food Fesztiválon kerül majd sor.

Kapcsolódó cikkeink