Újra lesz MVI Gálaebéd!
Az elmúlt két év során a járvány meghiúsította az ipartestület éves nagyrendezvényének megrendezését és a Gundel-díjasok méltó megünneplését, ám idén végre újra lehetőség nyílik a gálaebéd megtartására, a díjak hivatalos átadására.
Az október 16-ára tervezett rendezvény szervező munkái május óta zajlanak. A szakmai mentor feladatát Bíró Lajos látja majd el, aki a menü összehangolásában és a séfek munkájában segít.
A hagyományoknak megfelelően az ipartestület a menüsor összeállításában és elkészítésében számít az előző két év díjazottjaira, ugyanakkor a helyszínt biztosító Gundel étterem is elvállalta egy fogás elkészítését. Az érintettek felkérése folyamatban van, akárcsak a sommelier-é és a műsorvezetőé.
Az eddigi díjazottak voltak:
– Kalla Kálmán, Hamvas Zoltán és dr. Draveczky Balázs (posztumusz) – 2014.
– Jakabffy László, Garaczi János és Bíró Lajos – 2015.
– Vomberg Frigyes és Czubor János (posztumusz) – 2016.
– Csapody Balázs – 2017.
– Rosenstein Tibor – 2018.
– Meskál Tibor, Szulló Szabina, Széll Tamás – 2019.
– dr. Csizmadia László és Molnár Attila – 2020.
– Berkes Gyula, Dudás testvérek – 2021.
A rendezvény az elmúlt években soha nem maradt támogatók nélkül, a szervezők most is várják a szponzorokat. A gálaebédet pénzzel vagy alapanyaggal lehet támogatni, nettó 200 vagy 400 ezer forintos értékben – ezeket az ipartestület többek között 2, illetve 4 tiszteletjeggyel is megköszöni.
Belépőjegy szeptembertől lesz rendelhető. //
Kapcsolódó cikkeink
Az MVI statisztikai helyzetjelentése a vendéglátásról
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését…
Tovább olvasom >Problémák és megoldások
Az MVI a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Tanácsadó Testületének kérésére összeállította…
Tovább olvasom >Újra gasztrotúrák
Polyák Norbertet, a Hotel Ózon igazgatóját, aki társadalmi munkában az MVI alelnöke…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >