Újra gasztrocsúcs Budapesten!
2014 és 2016 után idén február 7-9.között ismét a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont ad otthont a világ egyik legnagyobb Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításának.
A Sirha Budapesten az élelmiszeripar, sütő- és cukrászipar, szálloda- és vendéglátóipar, a gasztronómia, valamint a csomagolóipar legújabb trendjei és technológiáinak bemutatása mellett számos szakmai versenyt és fórumot rendeznek. Naponta 10.00 – 18.00 óra között 17 ország több mint 300 kiállítója mutatja be termékeit és szolgáltatásait a szakmai közönségnek, a szervezők idén – a két évvel ezelőttihez hasonlóan – több mint 20 ezer látogatót várnak.
A rendezvény idén tovább növekedett, a Magyar Pékszövetséggel és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével történt együttműködés eredményeként már két pavilonban (A és G) várja a szakembereket. Az új pavilon megnyitása miatt a belépési rendszer is változik a kiállításon, 2018-ban az F pavilonon keresztül lehet bejutni az eseményre, melyet a III. kaputól lehet megközelíteni.
A 2018-as Sirha Budapest számos hagyományos és új programelemet tartalmaz. Itt rendezik meg a többi között a Bocuse d’Or magyar döntőjét. A legrangosabb nemzetközi gasztronómiai verseny hazai fordulóján az ország legjobb szakácsai mérkőznek meg, hogy részt vehessenek a 2018-as európai döntőn, majd a 2019-es lyoni Bocuse d’Or Világdöntőn.
Ugyancsak a budapesti esemény lesz a házigazdája a Sirha Budapest Desszert Versenynek, amelyen Kolonics Zoltán, a legelismertebb magyar kreatív cukrász szervezésében újra megmérkőznek egymással az ország legjobb cukrászai. A Hungexpo Zrt. és a Trade magazin idén harmadik alkalommal rendezi meg a Sirha Budapest Innovációs Termékversenyt, melyben a kiállítás témájához illeszkedő innovatív megoldásokat értékeli a szakmai zsűri.
Mindezek mellett lesz szálloda- és vendéglátóipari konferencia a szakmai szövetségek bevonásával, és újra jelentkezik a Future Store is.
A rendezők nagy hangsúlyt helyeznek a kiállítás folyamatos megújítására, ezért számos új elemmel bővül a kínálat. A mostani eseményen a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetségének együttműködésével először rendezik meg az International Catering Cup elnevezésű verseny hazai döntőjét, amelyen a résztvevő csapatok számos képességükről adnak számot a szervezéstől kezdve a logisztikán át az ételek előkészítéséig és tálalásáig. Ugyancsak újdonság a Gasztrodesign2018 és a hozzá kapcsolódó kerekasztal beszélgetés, ahol szakemberek és érdeklődők vitatják meg a világ vezető szállodás és éttermes design trendjeit. A februári Sirha Budapest újdonsága lesz az Országos Közétkeztetési Szakácsverseny, ahol az indulók hazai alapanyagokat tartalmazó, előre meghatározott élelmiszerkosárból készítenek tradicionális ízeket képviselő ételeket, a modern gasztronómia jegyében.
„Ízleld meg a világot, formáld át az ízlésed!” címmel Magyarországon először kerül megrendezésre az Omnivore Budapest elnevezésű esemény, mely Franciaországból indult azzal a céllal, hogy kortárs konyha laboratóriumaként fórumot biztosítson a „Young Cuisine”-nek. Az Omnivore Budapest a METRO standján várja a szakembereket egy egész napos mesterkurzus sorozattal, mely során az ország leginnovatívabb séfjei tartanak 45 perces előadásokat, bemutatva a szakembereknek saját gasztronómiai látásmódjukat, és azokat a technikai megoldásokat, melyeket később a nézők is alkalmazhatnak munkájuk során.
Az Omnivore programját a http://sirha-budapest.com/omnivore-budapest oldalon találja.
A Sirha Budapesten egész napos üzleti találkozó sorozat várja a szakembereket, akik számára előzetes lehetőség nyílik időpontok egyeztetésére egy erre kifejlesztett szoftver segítségével. A programra csaknem 100 cég jelezte részvételi szándékát, köztük szállodaláncok, multinacionális kereskedelmi vállalatok, bútorkészítők, csomagolástechnikai üzemek, élelmiszergyártók, biotermékek előállítói, konyhai fejszerelések gyártói. A program szervezői az Enterprise Europe Network és a PRIMOM Alapítvány.
A kiállítás kiemelt szakmai partnere a METRO, szakmai partnere az Agrármarketing Centrum, kiemelt médiatámogatója a Trade Magazin.
Abban, hogy a Sirha ismét Budapestre költözik, nagy szerepe van a legnagyobb hazai és az egyik legjelentősebb regionális kiállítás szervező és lebonyolító cég, a Hungexpo Zrt. több évtizedes munkájának. Immár évek óta nagy segítséget jelen a Sirha-hoz hasonló nemzetközi brandek hazai implementálásához a Hungexpo francia anyavállalata, a GL events food service szektorban szerzett sokéves versenyszervezői tapasztalata.
A GL events az egyik legnagyobb nemzetközi kiállítás- és rendezvényszervező, amely világszerte szervez vásárokat, konferenciákat, több ezres fogadásokat és más eseményeket. A csoport 5 kontinensen 19 országban csaknem 4000 alkalmazottat foglalkoztat. A GL events Exhibitions évente több mint 300 bemutatót, kiállítást és versenyt szervez szerte a világon.
A SIRHA BUDAPEST 2018 SZAKKIÁLLÍTÁS PROGRAMJAI
A kiállítás kiemelt szakmai partnere a METRO, szakmai partnere az Agrármarketing Centrum, kiemelt médiatámogatója a Trade Magazin.
További információk és előzetes regisztráció a sajto1@hungexpo.hu email címen.
Kapcsolódó cikkeink
Megszületett a döntés: elmarad a januári AgrárgépShow kiállítás
A hazai piaci folyamatok és a nemzetközi trendek alakulása miatt,…
Tovább olvasom >Minden tekintetben sikeres volt a SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás
Hatalmas sikerrel zárt az idei SIRHA Budapest. Kelet-Közép-Európa legjelentősebb nemzetközi…
Tovább olvasom >Zöld gasztronómia – Mi lehet a fenntartható siker receptje?
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállításon, az MMSZ HoReCa és Event…
Tovább olvasom >További cikkeink
30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Huszadik alkalommal adták át a Hégető Honorka Díjakat
Idén 20. alkalommal adták át a Hégető Honorka Díjakat, rekordszámú,…
Tovább olvasom >Ma kezdődik a World Science Forum Budapesten
Ma kezdődik Budapesten a World Science Forum (WSF – Tudomány…
Tovább olvasom >