Újra gasztrocsúcs Budapesten!

Szerző: Trademagazin Dátum: 2018. 01. 31. 11:53

2014 és 2016 után idén február 7-9.között ismét a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont ad otthont a világ egyik legnagyobb Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításának.

A Sirha Budapesten az élelmiszeripar, sütő- és cukrászipar, szálloda- és vendéglátóipar, a gasztronómia, valamint a csomagolóipar legújabb trendjei és technológiáinak bemutatása mellett számos szakmai versenyt és fórumot rendeznek. Naponta 10.00 – 18.00 óra között 17 ország több mint 300 kiállítója mutatja be termékeit és szolgáltatásait a szakmai közönségnek, a szervezők idén – a két évvel ezelőttihez hasonlóan – több mint 20 ezer látogatót várnak.

A rendezvény idén tovább növekedett, a Magyar Pékszövetséggel és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével történt együttműködés eredményeként már két pavilonban (A és G) várja a szakembereket. Az új pavilon megnyitása miatt a belépési rendszer is változik a kiállításon, 2018-ban az F pavilonon keresztül lehet bejutni az eseményre, melyet a III. kaputól lehet megközelíteni.

A 2018-as Sirha Budapest számos hagyományos és új programelemet tartalmaz. Itt rendezik meg a többi között a Bocuse d’Or magyar döntőjét. A legrangosabb nemzetközi gasztronómiai verseny hazai fordulóján az ország legjobb szakácsai mérkőznek meg, hogy részt vehessenek a 2018-as európai döntőn, majd a 2019-es lyoni Bocuse d’Or Világdöntőn.

Ugyancsak a budapesti esemény lesz a házigazdája a Sirha Budapest Desszert Versenynek, amelyen Kolonics Zoltán, a legelismertebb magyar kreatív cukrász szervezésében újra megmérkőznek egymással az ország legjobb cukrászai. A Hungexpo Zrt. és a Trade magazin idén harmadik alkalommal rendezi meg a Sirha Budapest Innovációs Termékversenyt, melyben a kiállítás témájához illeszkedő innovatív megoldásokat értékeli a szakmai zsűri.

Mindezek mellett lesz szálloda- és vendéglátóipari konferencia a szakmai szövetségek bevonásával, és újra jelentkezik a Future Store is.

A rendezők nagy hangsúlyt helyeznek a kiállítás folyamatos megújítására, ezért számos új elemmel bővül a kínálat. A mostani eseményen a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetségének együttműködésével először rendezik meg az International Catering Cup elnevezésű verseny hazai döntőjét, amelyen a résztvevő csapatok számos képességükről adnak számot a szervezéstől kezdve a logisztikán át az ételek előkészítéséig és tálalásáig. Ugyancsak újdonság a Gasztrodesign2018 és a hozzá kapcsolódó kerekasztal beszélgetés, ahol szakemberek és érdeklődők vitatják meg a világ vezető szállodás és éttermes design trendjeit. A februári Sirha Budapest újdonsága lesz az Országos Közétkeztetési Szakácsverseny, ahol az indulók hazai alapanyagokat tartalmazó, előre meghatározott élelmiszerkosárból készítenek tradicionális ízeket képviselő ételeket, a modern gasztronómia jegyében.

„Ízleld meg a világot, formáld át az ízlésed!” címmel Magyarországon először kerül megrendezésre az Omnivore Budapest elnevezésű esemény, mely Franciaországból indult azzal a céllal, hogy kortárs konyha laboratóriumaként fórumot biztosítson a „Young Cuisine”-nek. Az Omnivore Budapest a METRO standján várja a szakembereket egy egész napos mesterkurzus sorozattal, mely során az ország leginnovatívabb séfjei tartanak 45 perces előadásokat, bemutatva a szakembereknek saját gasztronómiai látásmódjukat, és azokat a technikai megoldásokat, melyeket később a nézők is alkalmazhatnak munkájuk során.

Az Omnivore programját a http://sirha-budapest.com/omnivore-budapest oldalon találja.

A Sirha Budapesten egész napos üzleti találkozó sorozat várja a szakembereket, akik számára előzetes lehetőség nyílik időpontok egyeztetésére egy erre kifejlesztett szoftver segítségével. A programra csaknem 100 cég jelezte részvételi szándékát, köztük szállodaláncok, multinacionális kereskedelmi vállalatok, bútorkészítők, csomagolástechnikai üzemek, élelmiszergyártók, biotermékek előállítói, konyhai fejszerelések gyártói. A program szervezői az Enterprise Europe Network és a PRIMOM Alapítvány.

A kiállítás kiemelt szakmai partnere a METRO, szakmai partnere az Agrármarketing Centrum, kiemelt médiatámogatója a Trade Magazin.

Abban, hogy a Sirha ismét Budapestre költözik, nagy szerepe van a legnagyobb hazai és az egyik legjelentősebb regionális kiállítás szervező és lebonyolító cég, a Hungexpo Zrt. több évtizedes munkájának. Immár évek óta nagy segítséget jelen a Sirha-hoz hasonló nemzetközi brandek hazai implementálásához a Hungexpo francia anyavállalata, a GL events food service szektorban szerzett sokéves versenyszervezői tapasztalata.

A GL events az egyik legnagyobb nemzetközi kiállítás- és rendezvényszervező, amely világszerte szervez vásárokat, konferenciákat, több ezres fogadásokat és más eseményeket. A csoport 5 kontinensen 19 országban csaknem 4000 alkalmazottat foglalkoztat. A GL events Exhibitions évente több mint 300 bemutatót, kiállítást és versenyt szervez szerte a világon.

A SIRHA BUDAPEST 2018 SZAKKIÁLLÍTÁS PROGRAMJAI

 

  február 7. szerda február 8. csütörtök február 9. péntek
A PAVILON

KONFERENCIA TEREM

10. 30 – 13.00
Hivatalos Megnyitó,
Innovációs Termékverseny díjainak átadása
10.15-11.15
GasztroDesign – kerekasztal beszélgetés
10.30 – 15.30
NÉBIH és PGA konferencia
14.30 – 15.30
Olasz Külkereskedelmi Intézet (ITA) előadás
13.00 – 17.00
Enterprise
Europe Network B2B találkozók
15.30 – 17.00
MVI konferencia
A PAVILON VERSENYHELYSZÍN

 

10.00 – 18.00
International Catering Cup magyar döntő
10.00 – 18.00
Bocuse d’Or magyar döntő
10.00 – 18.00
Közétkeztetési Szakácsverseny
G PAVILON VERSENYHELYSZÍN

 

10.00 – 18.00
Sirha Budapest Desszert Verseny
10.00 – 12.30
Nicolas Coffin mesterszakács bemutatója

12.30 – 18.00
Magyar Pékszövetség programja

10.00 – 18.00
Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének programja
G PAVILON I. EMELETI KONFERENCIA TEREM 11.00 – 15.00
MSZÉSZ
Budapest régióülés

15.30

János emlékverseny eredményhirdetés

11.00 – 13.00
Wessling konferencia a CSAOSZ főtitkár közreműködéséve
l
 
METRO Gasztro
Akadémia stand
10.00 – 18.00 Változatos főző show-k és bemutatók  10.00 – 18.00
Változatos főző show-k és bemutatók
10.45 – 16.55
Omnivore Budapest
Magyar Pékszövetség stand 10.00 – 18.00
Magyar Pékszövetség termékversenyének zsűrizése
   
Magyar Cukrász Iparosok
Országos Ipartestülete stand
10.00 – 14.30
Pataki János emlékverseny
   
Trade Magazin stand 10.00 – 18.00
Future Store
10.00 – 18.00
Future Store
10.00 – 18.00
Future Store

 

A kiállítás kiemelt szakmai partnere a METRO, szakmai partnere az Agrármarketing Centrum, kiemelt médiatámogatója a Trade Magazin.

 

További információk és előzetes regisztráció a sajto1@hungexpo.hu email címen.

Címkék: ,

Kapcsolódó cikkeink