Újabb romániai gyárát zárja be a Lactalis

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 06. 21. 09:19

A francia tejipari óriáscég nagyrészt fúziók és felvásárlások révén bővítette tevékenységét Romániában, 2016-ban két megállapodással is.

A francia Lactalis tejipari nagyvállalat bezárni készül egyik romániai gyárát, amelyet a Covalact 2016-os felvásárlásakor szerzett meg. A bezárásra ítélt telephely a kelet-erdélyi Hargita megyében fekvő Csíkszeredában található. A lépés a tejfeldolgozó üzem mintegy 95 alkalmazottjának állását veszélyezteti.

A Lactalis közölte ugyanakkor, hogy négy másik fennmaradó romániai telephelyén – Vajasdon, Sepsiszentgyörgyön, a bukovinai Moldvahosszúmezőn és Tunariban – beruházásokat tervez.

– Tevékenységünk szervezésének ez az új szakasza a Lactalis csoport hosszú távú stratégiájának része, amely a beruházások megszilárdítására és a romániai vállalkozások fejlesztésére irányul

– nyilatkozta Onur Barim, a Lactalis romániai üzletágának vezérigazgatója.

– Az elmúlt öt évben több mint 60 millió eurót ruháztunk be Romániában, és az idei évre több mint 13 millió eurós beruházást tervezünk. Ezek az invesztíciók lehetővé teszik számunkra, hogy versenyképesebbek legyünk a piacon, és tovább diverzifikáljuk termékportfóliónkat, ami végső soron a romániai fogyasztók javát szolgálja.

A Lactalis a Covalactot az amerikai SigmaBleyzer befektetési alaptól vásárolta meg az akkori beszámolók szerint 40 millió euró (ma 42,8 millió dollár) körüli összegért. A tranzakciót megelőzően a vállalat felvásárolta az Albalact romániai tejipari vállalkozást is.

A Lactalis olyan nemzetközi márkái mellett, mint a President, Galbani, Leerdammer és Parmalat, a cég a LaDorna, Covalact és Bardezzi termékcsaládokat is forgalmazza Romániában.

Just Food

Kapcsolódó cikkeink