Újabb nemzetközi szakmai elismerések a chocoMe-nek

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 08. 13. 11:39

A Great Taste Award 2014 nemzetközi gasztronómiai versenyen három chocoMe termék kapott szakmai elismerést Londonban (egy csokoládé 2 csillagos kitüntetést és két kreáció 1-1 csillagot).

chocome

Az 1994-ben alapított, londoni székhelyű Great Taste Award verseny a világ legnagyobb és legszigorúbb ételkóstoló versenye, ahol különböző termékkategóriában nevezhetnek a pályázók.

A díjazott chocoMe termékek*:

– Kétcsillagos minősítést kapott a 2013. őszén bevezetett Raffinée termékcsalád egyik tagja, a Málnás Raffinée
– Egycsillagos elismerést kapott két táblás csokoládé is:
o F101: chocoMe 65% étcsokoládé alapon: fahéj, pekándió, brontei pisztácia, vörösáfonya
o G105: chocoMe fehércsokoládé alapon: liofilizált málnaszem, liofilizált meggy, vörösáfonya

* (a versenyen 1-2-3 csillag szerezhető, ahol a 3 csillag a legjobb eredmény)

A fenti csokoládé kreációkat a világ (talán) legszigorúbb 400 zsűritagja ismerte el, amely több ezer órát töltött étel-vakkóstolással a verseny során. A verseny csak az ízről szól, nem az okos marketingről vagy a szemet gyönyörködtető csomagolásról: a zsűritagok csomagolóanyag és bármilyen más információ nélkül kapják a termékeket kóstolásra (vakteszt), akik közt neves Michelin csillagos éttermek séfjei, elismert gasztronómiai szakemberek, patinás áruházak (Harrods, Fortnum&Mason, Selfridges, Harvey Nichols és Whole Food Markets) beszerzési igazgatói, neves ételkritikusok is helyet kapnak.

– A chocoMe nagyon fiatal márka, mindössze 4 éve létezünk, és ez már a harmadik nemzetközi szakmai elismerésünk összesen hat termékkel. Tavaly két csokoládéval szereztünk 1-1 csillagot a Great Taste Award 2013 versenyen (F102 és F119 táblás csokoládék), valamint 2014. májusában az International Chocolate Awards-on sikerült ezüstérmet szerezni a mogyorós Raffinée termékünkkel. Szinte felfoghatatlan, hogy ilyen rövid idő alatt ott a nevünk a világ legelismertebb csokoládékészítői között – mondta el Mészáros Gábor, a chocoMe tulajdonosa, chocolatier.

Íme a zsűritagok értékelése:

chocoMe málnás Raffinée:
„A málna és a csokoládé klasszikus kombináció. Itt mégis innovatívnak hatnak és esztétikus asszimetriával készültek a különböző méretű gyümölcsök. A málna éles fanyarsága tökéletesen ellensúlyozza a csokoládé édes ízét. Úgy gondoljuk igazán forradalmi, kiegyensúlyozott koncepció, ami igényesen néz ki és kivételesen finom. Nagyon érdekes, világos és csábító ötlet. A fagyasztva szárított málna és a csokoládéborítás textúrái tökéletes kontrasztot alkotnak. Néhány zsűritag úgy gondolta, egy csepp étcsokoládé a drazsé közepén gazdagabbá és picit kiegyensúlyozottabbá tette volna, de mindent egybevetve egyöntetűen kiváló terméknek értékeltük.„

chocoMe F101 (chocoMe 65% étcsokoládé alapon: fahéj, pekándió, brontei pisztácia, vörösáfonya):
„A tökéletes mennyiségű, esztétikusan felvitt feltétek nagyon vonzó megjelenést kölcsönöznek a terméknek. A magvak frissek és kiváló minőségűek, a vörösáfonya lédús. A feltétek magas színvonala mellett a fahéjat mégis engedik érvényesülni. Egyértelműen látszik, hogy kézzel készült és példaértékű kézműves munka. Egy bíró az étcsokoládét kicsit “száraznak” ítélte.”

chocoMe G105 (chocoMe fehércsokoládé alapon: liofilizált málnaszem, liofilizált meggy, vörösáfonya):
„Vonzó megjelenés, nagyvonalú gyümölcsmennyiség. A textúrák tökéletes összhangja a gyümölcssavak és az édes csokoládé ellenpontjából ered.”

Kapcsolódó cikkeink