Újabb húsüzemet zártak be

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 01. 22. 11:01

Bezárt a Zemplén-Hús Kft. sátoraljaújhelyi üzeme. A munka már több hét óta szünetelt, a száznál is több embert foglalkoztató 124 éves gyárban az utóbbi hónapokban már csak harmincan dolgoztak – írja a Népszabadság nyomán a vallalkozoinegyed.hu.

Szamosvölgyi Péter, a város fideszes polgármestere közölte: az üzemet minden előjel nélkül zárta be a tulajdonos veszteséges működésre hivatkozva. Mint mondta, azért érte váratlanul a lépés, mert a húsüzemet néhány éve teljesen felújították, az épület és a feldolgozó gépsor is minden követelménynek megfelel, tudomása szerint köztartozása sincs a cégnek.

A polgármester szerint fontos a munkahelyek megmentése, mert a térségben kicsi az esély a munkanélkülivé váló emberek elhelyezkedésére.

Hörcsik Richárd fideszes országgyűlési képviselő Budai Gyulától, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkárától kért segítséget, a megbeszélés pénteken lesz. Hörcsik Richárd szerint a kft. is bekerülhet abba a programba, amelyet a bajba került húsipari cégek megmentésére indított a kormány.

Kapcsolódó cikkeink