Újabb elismerések „A Környezet Védelméért”

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 05. 11. 08:00

Az idén 30. születésnapját ünneplő Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége szombaton tartotta hagyományos Országos Találkozóját és a Díjátadó Gálát. Ez alkalommal hirdették ki a Szövetség által 1992-ben alapított „A Környezet Védelméért” Díj 2020. évi és 2021. évi nyerteseit.

A 2020. évi „A Környezet Védelméért”’ Díj vállalkozás kategóriájának nyertese a Rakun Kft. lett

A Díj alapításával a Szövetség célja az, hogy elismerje mindazokat, akik tevékenységükkel szolgálják a környezet védelmét, értékeinek megóvását, a környezeti terhelés csökkentését, a szennyezések megelőzését – azaz a fenntarthatóság és a körforgásos gazdasági modell érvényesítését. A díjak három kategóriában (vállalkozás, ifjúsági, egyéni) kerülnek odaítélésre a Szövetség Elnökségének döntése alapján.

A Bálna Budapest nagytermében megtartott Országos Találkozón a környezetipar több mint 300 résztvevője jelenlétében Dr. Ágoston Csaba, a Szövetség elnöke adta át a Díjakat.

A 2020. évi „A Környezet Védelméért”’ Díj vállalkozás kategóriájának nyertese a Rakun Kft. lett, amelynek ügyvezetője, dr. Horvátth Sarolta vette át a Díjat a Szövetség elnökétől, az Oklevelet pedig az Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaságpolitikáért felelős helyettes államtitkárától, Hizó Ferenctől. A Rakun Kft. az étel el- és kiszállításhoz használt eldobható csomagolóanyagok helyett egy, a körforgásos gazdaságnak is megfelelő, hulladékmentes ételcsomagolási rendszert honosított meg 2020. novemberében Magyarországon.

Mára már 101 vendéglátóhely csatlakozott a Rakun közösséghez, így többezer egyszerhasználatos műanyag doboz használatát, hulladékká válását előzték meg.

Kapcsolódó cikkeink