Újabb beruházás fejeződött be a Rondo soroksári üzemében

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 10. 06. 11:40

Két évtized alatt több mint 10 milliárd forint értékű fejlesztést valósított meg Magyarországon a csomagolóipari cég.

rondo

Újabb, közel 400 millió forintos fejlesztés valósult meg a Rondo Hullámkartongyártó Kft. soroksári üzemében. A beruházás részeként egy a legkorszerűbb technológiát képviselő ragasztó-hajtogató berendezést telepítettek az üzemben, amely a minőségi hullámkarton csomagolóanyagok eddiginél is gyorsabb és hatékonyabb gyártását teszi lehetővé. A hullámkarton csomagolóanyagok hazai és nemzetközi piacán tapasztalható kiélezett versenyben egyre nagyobb hangsúly kerül a gyorsaságra és a megbízhatóságra. Az új berendezés üzembe állítása pedig abban is segít, hogy a csomagolóágazat növekvő mértékben járuljon hozzá a magyar ipar termeléséhez – hangsúlyozták a Rondo Hullámkartongyártó Kft. szakértői.

Budapest, 2015. szeptember 30. Éppen egy évvel a legutóbbi nagyberuházásának átadását követően fejeződött be egy újabb jelentős fejlesztés a Rondo Hullámkartongyártó Kft. soroksári üzemében. Az osztrák érdekeltségű társaság 18 ezer négyzetméter alapterületű termelőegységében közel 400 millió forintos beruházással egy új, ipari méretű ragasztó-hajtogató berendezést állítottak üzembe. A mintegy 30 méter hosszú, három méter széles berendezést a társaság az olasz Vega S.r.l.-től rendelte meg, amely közel 70 éve szolgálja ki a csomagolóipart a legkorszerűbb gyártóeszközökkel.

„Az új ragasztó-hajtogató berendezés a piacon megtalálható szinte összes hullámkarton csomagolóanyag gyors és hatékony gyártására képes, gyakorlatilag méretkorlátozás nélkül. A gépbe beépített minőségellenőrző rendszer pedig automatikusan biztosítja a selejt oldalra történő kivezetését, ezáltal 100 százalékos termékminőséget garantálva” – mondta el Sigray Mária, a Rondo Hullámkartongyártó Kft. ügyvezetője. A termelés hatékonyságát javítja, hogy az új gép beállításai gyorsak, az ún. hajtogató szakasz hosszú és áttekinthető, segítve a gyors és precíz munkavégzést.

A társaság újabb beruházása beleillik abba a fejlesztéssorozatba, amelynek célja, hogy a Rondo a legkorszerűbb technológiát alkalmazva szolgálja ki a piaci igényeket. A magyarországi csomagolóipar vezető vállalatai között jegyzett társaság húsz év alatt több mint 10 milliárd forint értékű beruházást valósított meg Magyarországon. Ennek részeként a Rondo legutóbb, 2014-ben – 350 millió forintos beruházással – egy robottechnológiával működő ún. palettázó berendezést telepített, amelynek köszönhetően a soroksári üzemben teljessé vált az automata áruáramlási rendszer. Ezt követően pedig alig néhány hónapon belül döntés született az újabb, most elkészült beruházás elindításáról is.

„Az új ragasztó-hajtogató berendezésnek nagy szerepe lesz az ún. polcrakész, vagy más néven árukész (shelf ready packaging, röviden SRP) csomagolások gyártásában, amelyeket kifejezetten azzal a céllal terveznek, hogy megkönnyítsék és felgyorsítsák az áruk polcra történő kihelyezését a boltokban” – fogalmazott Sigray Mária. Emellett a berendezés jó szolgálatot fog tenni a több különböző minőségű részekből összeállított ún. Twin-Box csomagolások gyártásában is. A különböző anyagminőség alkalmazása költséghatékonyságot és versenyképességet biztosít a felhasználóknak. Hiszen a doboznak az a része, amely csak az áru védelmét szolgálja, egyszerű, nyomatlan anyag. Ezzel szemben a doboz vásárlók által is jól látható része a megrendelők igényeinek megfelelő, színes nyomtatással látható el.

„A boltoknak költségszempontból elsődleges fontosságú, hogy az árut a lehető legkevesebb eladó a leggyorsabban, és a vásárlókat a legkevésbé zavarva legyen képes a polcokra kihelyezni. A csomagolóiparban kifejlesztett új megoldások pedig ebben is segítséget kínálnak számukra” – fogalmazott Sigray Mária. A cégvezető szerint a technológia-korszerűsítés azért is fontos, mert a piacon a mennyiségi igények mellett egyre nagyobb hangsúly kerül a gyorsaságra és a megbízhatóságra. A fejlesztésekre támaszkodva pedig a Rondo továbbra is a legjobb minőségre és a legrövidebb szállítási határidőkre törekszik, vevői elégedettségének tovább erősítése érdekében.

A fejlesztések ezt követően sem állnak le, hiszen a társaság egyszerre elkötelezett a kiemelkedő minőségű termékek gyártása és a legkorszerűbb technológiák alkalmazása mellett. Ez a cégfilozófia segített abban, hogy a Rondo Hullámkartongyártó Kft. mára egy évi mintegy 12 milliárd forintos forgalmú vállalattá nőhesse ki magát, a magyar csomagolóipar piacvezető cégei közé emelkedve.

„Tevékenységünk nem csupán a vállalat tulajdonosainak teremt hasznot, hanem az üzemnek otthont adó Budapest, illetve Magyarország számára is. Társaságunk 190 dolgozó számára nyújt biztos megélhetést, munkánkkal pedig azt is segítjük, hogy a csomagolóágazat növekvő mértékben járuljon hozzá a magyar ipar termeléséhez” – tette hozzá Sigray Mária.

Kapcsolódó cikkeink