Új whiskynagyhatalom épül Európában
Megugrott a whiskyt gyártó lepárlók száma Németországban az elmúlt időszakban. Manapság sokkal több főzde készít párlatot, mint Skóciában.
A második világháború után vette kezdetét a whiskykészítés Németországban az ott állomásozó amerikai katonák hatására, majd 1983-ban alakult meg az első whiskyüzem. Azóta dinamikusan növekedett az iparág. Manapság mintegy 250 lepárló működik az országban, amíg a whisky hazájának tartott Skóciában nagyjából 140.
Sok kisebb snapszkészítő üzem állt át a whiskygyártásra az utóbbi években. Azonban a Magyar Mezőgazdaság szerint szép számmal adtak át olyan lepárlókat is, amelyekben a legmodernebb körülmények között készül a rövidital. Ezekben az egységekben nem korlátozódnak a stílusok, valamint árpából, búzából, rozsból és kukoricából is készítik az italokat. Németországban nincs olyan szervezet, amely szabályozná a whiskykészítés folyamatát, és a termelők ezt ki is használják. Igaz, készülnek világviszonylatban is kiemelkedő italok, amelyeken nehezen találhatnak fogást a skót whiskymesterek is – írja a Haszon.hu.
Kapcsolódó cikkeink
Nyitottak a német vásárlók a biometrikus azonosítással történő fizetésre
Egy friss Mastercard-felmérés szerint a német fogyasztók 43%-a nyitott arra,…
Tovább olvasom >Csökkenőben a pezsgőfogyasztás Németországban
Németországban az elmúlt tíz évben jelentősen visszaesett a pezsgőfogyasztás: 2023-ban…
Tovább olvasom >Online gyógyszertár indításán dolgozik a dm Németországban
A dm drogérialánc 2025-től saját online gyógyszertárral kezd Németországban recept…
Tovább olvasom >További cikkeink
Cégtrend 2024. évi: 11 ezerrel kevesebb cég: a 2024-es cégtrendek számokban
A működő társas vállalkozások száma 11 ezerrel csökkent 2024 végére.…
Tovább olvasom >Jobb lesz az anyagi helyzetünk 2025-ben? Kutatás készült arról, mit gondolnak a magyarok
Vegyes várakozásokkal tekint a hazai lakosság az idei pénzügyi helyzetére.…
Tovább olvasom >Soha nem látott magasságban a kávé ára
2024 decemberének elején a nemzetközi piacon rekordszintre emelkedett a kávé…
Tovább olvasom >