Új whiskynagyhatalom épül Európában
Megugrott a whiskyt gyártó lepárlók száma Németországban az elmúlt időszakban. Manapság sokkal több főzde készít párlatot, mint Skóciában.

Németország whiskey-nagyhatalom lehet
A második világháború után vette kezdetét a whiskykészítés Németországban az ott állomásozó amerikai katonák hatására, majd 1983-ban alakult meg az első whiskyüzem. Azóta dinamikusan növekedett az iparág. Manapság mintegy 250 lepárló működik az országban, amíg a whisky hazájának tartott Skóciában nagyjából 140.
Sok kisebb snapszkészítő üzem állt át a whiskygyártásra az utóbbi években. Azonban a Magyar Mezőgazdaság szerint szép számmal adtak át olyan lepárlókat is, amelyekben a legmodernebb körülmények között készül a rövidital. Ezekben az egységekben nem korlátozódnak a stílusok, valamint árpából, búzából, rozsból és kukoricából is készítik az italokat. Németországban nincs olyan szervezet, amely szabályozná a whiskykészítés folyamatát, és a termelők ezt ki is használják. Igaz, készülnek világviszonylatban is kiemelkedő italok, amelyeken nehezen találhatnak fogást a skót whiskymesterek is – írja a Haszon.hu.
Kapcsolódó cikkeink
Egyre népszerűbb a sör alkoholmentes változata Németországban
Egészségügyi okokból, az íze miatt, vagy szimplán a választás szabadsága…
Tovább olvasom >Alkoholmentes korszakváltás: kihívások és lehetőségek a söripar globális porondján
Geopolitikai akadályokkal és új fogyasztói trendekkel néz szembe az európai…
Tovább olvasom >Modern arculattal újít a Rossmann Németországban
A Rossmann drogérialánc átfogó bolti arculatváltásba kezdett Németországban: az új…
Tovább olvasom >További cikkeink
Áprilisban enyhén nőtt a GKI konjunktúra indexe
A GKI Gazdaságkutató Zrt. – az EU támogatásával végzett –…
Tovább olvasom >Fejenként 62 kg ételt pazarolunk el évente
Egyre égetőbb problémát jelent az élelmiszer-hulladék és a túlfogyasztás: a…
Tovább olvasom >A gazdálkodókban bíznak a legjobban
Az EIT Food Consumer Observatory legfrissebb, 2024-es Food Trust Reportja…
Tovább olvasom >