Új vezérigazgató a Cerbonánál

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 04. 28. 00:00

Április 6-tól új vezérigazgató veszi át a székesfehérvári székhelyű Cerbona Zrt. operatív irányítási feladatait, Gosztonyi Gábor személyében. Elődje, Szabó István Tivadar a magyar tulajdonú vállalat igazgatótanácsában folytatja tevékenységét.

Gosztonyi Gábor az ITD Hungary Zrt. operációs igazgatói posztjáról érkezik az élelmiszeripari vállalathoz. A terület nem ismeretlen számára, hiszen korábban az Unilever Magyarországnál és a Buszesz Rt-nél is vezető posztot töltött be, de vezetői tapasztalatokat szerzett a Philips Magyarország Kft-nél is, ügyvezető igazgatóként. Később vállalati és marketingstratégiai tanácsadóként dolgozott, melynek keretében többek között, négy éve a Cerbona Zrt. számára több hónapos vállalati és marketingstratégiai projekt szakmai irányítását is végezte. Közgazdász, diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, MBA képesítését a pittsburghi egyetemen szerezte. Angol, német és spanyol nyelveken beszél. 
Az új szakembertől elsősorban nemzetközi tapasztalatainak és marketingszemléletének kamatoztatását várják el a termékfejlesztés és a nemzetközi szereplés erősítésének során. A Cerbona korábbi vezetője, Szabó István Tivadar komoly eredményeket ért el a költségek optimalizálásában, melynek köszönhetően a tavalyi évben a cég adózás előtti eredménye háromszorosa volt az egy évvel korábbinak. Ennek a szemléletnek a folytatását várják el tőle a továbbiakban az igazgatótanács tagjaként is.
Kapcsolódó cikkeink