Új ügyvezető igazgató került az Alföldi Tej élére

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 05. 03. 11:20

Április 20-tól Pusztai József tölti be a hazai tejpiacon meghatározó székesfehérvári Alföldi Tej Kft. ügyvezető igazgatói posztját. Az új vezető Rózsás Mónikát váltotta a cég élén – írja az agrarszektor.hu.

Dr. Pusztai József

Új ügyvezető irányítja április 20-tól Magyarország egyik legnagyobb tejfeldolgozó vállalatát, a székesfehérvári Alföldi Tej Kft.-t – tudta meg az Agrárszektor. A tejtermelők tulajdonában lévő társaság vezetését Pusztai József vette át, aki korábban a papíriparban érdekelt szolnoki Antalis Hungary Kft.-nél is dolgozott.

A társaság egyelőre nem közölt részleteket a vezetőváltással kapcsolatban. Pusztai József Rózsás Mónikát váltotta a cég élén, aki 2018-tól töltötte be a vállalat ügyvezetői igazgatói posztját.

Az Alföldi Tej Kft. 2005-ben vásárolta meg a csődbejutott olasz Parmalat székesfehérvári üzemét, ma pedig két telephelyen – Székesfehérváron és Debrecenben – a hazai tejipari vállalatokhoz kerülő országos tejtermelés mintegy 25 százalékát dolgozza fel. A legutolsó cégnyilvántartási adatok szerint a társaság 2020-ban mintegy 55,5 milliárd forint árbevételt ért el, és ezzel a piac második helyét foglalta el a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő Szegedi Sole-Mizo Zrt. mögött, amely két éve több mint 82 milliárd forint forgalmat bonyolított le.

A Sole-Mizo Zrt. termékportfóliójában ugyanakkor több a nagyobb értéket képviselő tejdesszert, és ez az árbevételben is megmutatkozik. A felvásárolt tejmennyiségeket tekintve ágazati információk szerint a két vállalat között kisebb a különbség annál, mint amekkorát az árbevételi adatok tükröznek. (agrarszektor.hu)

 

 

Kapcsolódó cikkeink