Új ügyvezető a Mondelez Hungária élén

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 02. 07. 11:51

2023 januárjától Grzegorz Lis tölti be a többek között a Milkát, Sport szeletet és a Győri édest gyártó és forgalmazó Mondelez Hungária ügyvezető igazgatói pozícióját. A lengyel szakember két éve csatlakozott a világ egyik vezető snackgyártó vállalatához, kinevezése előtt az édesség piacért felelős régiós marketing igazgató volt a lengyel, magyar, cseh, szlovák és balti piacokon.

Grzegorz Lis

Grzegorz Lis több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkezik a gyors fogyasztási cikkeket gyártó szektorban. A Mondelezhez a Coca-Cola HBC-től érkezett, de az elmúlt két évtizedben vezető pozíciókat töltött be a Procter & Gamble, a Reckitt Benckiser és a Kraft Heinz globális vállalatoknál is.

A szakember Mayer Gábortól vette át a Mondelez Hungária vezetését, aki 16 évig dolgozott a snackgyártónál, pályafutását pedig a Red Bull Magyarország vezérigazgatójaként folytatja.

„Egy olyan kiváló csapat vezetését vettem át, mely az elmúlt 5 évben folyamatos piaci növekedést ért el, kihívásokkal teli üzleti környezetben. Örömmel csatlakozom a Mondelez Hungária közel 150 kollégájához. Velük, valamint csokoládé és kekszgyárunkkal, a Győri Keksz székesfehérvári üzemével együtt célom a Mondelez Hungária piaci növekedésének felgyorsítása; a Chipita péksütemény portfoliójának integrációja révén pedig az új kereskedelmi lehetőségeink maximális kiaknázása.”

– mondta Grzegorz Lis.

Kapcsolódó cikkeink