Új technológiát tesztel a Merkur az élelmiszer-hulladék csökkentése érdekében
A REWE Grouphoz tartozó osztrák Merkur kiskereskedelmi lánc új technológiát tesztel több üzletében az élelmiszer-hulladék mennyiségének csökkentése és a pékáruk folyamatos frissességének biztosítása céljából.
A „Smart-Shelf” élelmiszeripari innováció a polcokon található készlet érzékelt csökkenő súlya alapján teszi lehetővé a pékáruk automatizált előállítását. A polcokba integrált mérőrendszer felismeri, ha egy termék lekerül a polcról, és információt küld a csatlakoztatott automata sütőberendezésnek, amely aztán pótolja azt. Ily módon a vásárlók mindig frissen sült pékárut vásárolhatnak, de a rendszer a készletet ellenőrző személyzetre nehezedő nyomást is enyhíti, ugyanakkor meggátolja a túl nagy mennyiségek előállítását.
A német Bizerba SE&Co KG által fejlesztett Smart-Shelf felhasználja a heti, adott napszaki értékesítési mintázatok adatait és az időjárási adatokat, hogy így hatékonyan lehessen igazodni a vásárlói igényekhez. Az új rendszer képes az árakat is csökkenteni, ha záróra környékén úgy érzékeli, hogy a polcokon túl sok friss áru van.
Kapcsolódó cikkeink
Emberség, állatság – A nap képe
Egy német élelmiszerüzlet zöldségrészlegének ajánlata: vidd haza háziállataidnak a zöldséghulladékot!…
Tovább olvasom >Még jó! – élelmiszermentő kampányt indított az Auchan és a Nébih
Szemléletformáló kampányt indított az Auchan Magyarország a Nébih Maradék nélkül…
Tovább olvasom >Növekszik a biotermékek forgalma a németországi Pennynél
A diszkont Penny 2023-ban közel 20%-kal növelte biotermék-értékesítését. A kereskedő…
Tovább olvasom >További cikkeink
A kézműves vagy a Temu jelző lesz a fa alatt? – felmérést készített a Meska magyar kézműves oldal
A Meska online kézműves piactér felmérése szerint az emberek közel…
Tovább olvasom >DRS-rendszer Magyarországon: tanácsok a sikeres visszaváltáshoz
2024. január 1-jén indult el Magyarországon a DRS (Deposit Return…
Tovább olvasom >