Új technológiát tesztel a Merkur az élelmiszer-hulladék csökkentése érdekében
A REWE Grouphoz tartozó osztrák Merkur kiskereskedelmi lánc új technológiát tesztel több üzletében az élelmiszer-hulladék mennyiségének csökkentése és a pékáruk folyamatos frissességének biztosítása céljából.
A „Smart-Shelf” élelmiszeripari innováció a polcokon található készlet érzékelt csökkenő súlya alapján teszi lehetővé a pékáruk automatizált előállítását. A polcokba integrált mérőrendszer felismeri, ha egy termék lekerül a polcról, és információt küld a csatlakoztatott automata sütőberendezésnek, amely aztán pótolja azt. Ily módon a vásárlók mindig frissen sült pékárut vásárolhatnak, de a rendszer a készletet ellenőrző személyzetre nehezedő nyomást is enyhíti, ugyanakkor meggátolja a túl nagy mennyiségek előállítását.
A német Bizerba SE&Co KG által fejlesztett Smart-Shelf felhasználja a heti, adott napszaki értékesítési mintázatok adatait és az időjárási adatokat, hogy így hatékonyan lehessen igazodni a vásárlói igényekhez. Az új rendszer képes az árakat is csökkenteni, ha záróra környékén úgy érzékeli, hogy a polcokon túl sok friss áru van.
Kapcsolódó cikkeink
Tudatosabb konyhával a pazarlás ellen – menütervező kiadvánnyal segíti a Nébih a háztartásokat
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja új, a…
Tovább olvasom >A kollégák elkötelezett munkájának köszönhetően a Tesco 73 százalékkal csökkentette élelmiszer-hulladékát
A Tesco a napokban publikálta kilencedik élelmiszerhulladék-jelentését, amelyben a hulladék…
Tovább olvasom >A luxus is lehet zöld – 6000 kg élelmiszert mentettek meg a budapesti hotelek a Munch alkalmazáson keresztül
Országszerte 12 szálloda csatlakozott a Munch ételmentő platformhoz: jelenleg 10…
Tovább olvasom >