Új szövetség alakult az alternatív tengeri élelmiszerek fenntartható előállítására
Future Ocean Foods néven új szövetség alakult, amelynek célja az alternatív tengeri élelmiszereket előállító iparág támogatása. Az összefogás célja az élelmiszerbiztonság, az emberi egészség, a környezeti stabilitás és az óceánok védelmének előmozdítása.
A szövetség tagjai növényi és sejtalapú tengeri élelmiszereket – többek között egészben lazacfilé, sushi minőségű tonhal, füstölt lazac, fehér hal, garnélarák, rák, kalmár – állítanak elő. A szövetséggel együttműködő vállalatok közé tartozik a The Good Food Institute, a ProVeg International és a The Global Organization for EPA &DHA Omega-3s.
– Ez egy rendkívül fontos pillanat az élelmiszerek és óceánjaink jövője szempontjából – mondta Marissa Bronfman, a Future Ocean Foods alapítója és ügyvezető igazgatója. – Az alternatív tengeri élelmiszerekkel lehetőség nyílik arra, hogy egy ízletesebb, táplálóbb, fenntarthatóbb és etikusabb globális élelmiszerekre épülő rendszert építsünk ki. Izgalommal tölt el az ezekkel a látnoki alapítókkal és úttörő cégekkel való együttműködés, melynek során forradalmasíthatjuk a tengeriélelmiszer-gazdaságot, és felbátorít a tagok közös munka iránti elkötelezettsége. Mindannyian valljuk, hogy „a dagály minden csónakot megemel”.
A Future Ocean Foods tervei között szerepel a terméktesztek számának növelése, a piaci penetráció elmélyítése, valamint az alternatív élelmiszerek táplálkozási profiljának a fehérjére és az omegasavakra összpontosító javítása.
Az alternatív tenger gyümölcsei trendhez csatlakozó vállalatok közé tartozik többek között az Aqua Cultured Foods, a Finless Foods, a Wicked Kitchen és a Good Catch, de a 2023-as Anugán díjnyertes innovációt bemutató BettaF!sh is.
Kapcsolódó cikkeink
Több mint 130 szervezet sürget EU cselekvési tervet a növényi alapú étrend támogatására
Több mint 130 szervezet – köztük gazdálkodók, egészségügyi szakemberek, fogyasztói…
Tovább olvasom >Bővítené portfolióját a növényi alapú szektorban befektető Ahimsa Companies
Az amerikai befektető nemrégiben vásárolta fel a Wicked Kitchen növényi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kik nyertek és kik buktak 2024-ben? – Látványos eredménykülönbségek az élelmiszer-kiskereskedelemben
A 2024-es üzleti év mérlege az élelmiszer-kiskereskedelmi szektorban látványosan kettévált:…
Tovább olvasom >Orbán Viktor: az árréscsökkentést új termékekre is be fogjuk vezetni, ha szükséges
Az árrésszabályozást fenn kell tartani, mert az indokolatlan áremelésekkel szemben…
Tovább olvasom >Egészséges, rostban és fehérjében gazdag húskészítményeket fejlesztettek ki Debrecenben
Új, egészségvédő, rostban és fehérjében gazdag, egyedi bioaktív hatóanyagokat tartalmazó…
Tovább olvasom >