Új szabadalmaztatott technológiával készült vegán bacont fejlesztett az Unilever
Piacra került az Unilever növényihús-márkája, a The Vegetarian Butcher „NoBacon 2.0” növényi alapú bacon, amely a cég állítása szerint egy új, a valódi szalonna textúráját, zsírkieresztő képességét és áttetszőségét imitáló, szabadalmaztatott technológiával készül.
Az Unilever élelmiszermérnökei a növényi olajok felhasználására összpontosítottak annak érdekében, hogy az új növényi alapú bacon ropogósabb, szaftosabb legyen és 20-szor több zsír süljön ki belőle, ami miatt a termék olaj hozzáadása nélkül süthető. Az eredeti NoBacon termékhez hasonlóan ez az új változat is szója- és búzafehérjéből készül.
Zsír
Hagyományosan elkészítve a baconből jellemzően zsír sül kis és ez biztosítja a bacon elkészítéséhez szükséges közeget. A The Vegetarian Butcher növényi alapú bacon korábbi változataiból azonban nem sült ki olaj az elkészítés során, így olaj hozzáadására volt szükség.
A NoBacon most olyan apró olajcseppeket tartalmaz, amelyek miatt a korábbi változatoknál 20-szor több olaj szabadul fel a sütés során, emiatt pedig nincs szükség az elkészítéshez olaj hozzáadására.
Textúra
A növényi alapú termékek állagát gyakran éri kritika – gyakran keménynek, illetve túl száraznak tűnnek a nedvesség hiánya miatt.
Az új technológiának köszönhetően azonban az Unilever állítása szerint a legújabb NoBacon szeletek sütés előtt könnyen szétválaszthatók, sütés után pedig rendkívül ropogósak.
Átlátszóság
A korábbi TVB növényi alapú bacon nem reagált olyan jól a hőre, mint a hagyományos állati eredetű termék, emiatt a vele való főzési élmény sem volt optimális.
A Vegetarian Butcher szerint a legújabb technológia révén a szalonnában lévő „zsír” sütés közben áttetszővé válik, azaz úgy viselkedik, mint az állati zsír, és jobb vele dolgozni.
A NoBacon 2.0 először Hollandiában lesz kapható.
Kapcsolódó cikkeink
A higiéniai szegénység enyhítésére társult az Amazon, az Unilever és a Colgate-Palmolive
Az Amazon az Unileverrel, a Colgate-Palmolive-val és más vezető márkákkal…
Tovább olvasom >A növényi alapú innovációkra ösztönzőleg hat a fermentáció, a regionális ízek és az árparitás
Bár a növényi alapú ágazat eddig is jelentős sikereket ért…
Tovább olvasom >Növényi alapú termékekkel kiváltható a hús, tojás és tej a fenntarthatóbb jövőért
Egyre többen választanak növényi alapú termékeket a hagyományos élelmiszerek helyett,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Átadták a Joint Venture Szövetség vállalati díjait
A közel 40 éves múltra visszatekintő Joint Venture Szövetség (JVSZ)…
Tovább olvasom >Jön a kereskedelmi haszon mérséklése? A kereskedőket és az áruházláncokat is kritizálta Orbán Viktor évértékelőjében
Egyes alapvető élelmiszerek árát a kereskedők és az áruházláncok jelentősen…
Tovább olvasom >Zöldség, gyümölcs, tejtermék áfa-visszatérítés a nyugdíjasoknak: működni fog?
A miniszterelnök a szombati évértékelő beszédében bejelentette, hogy az év…
Tovább olvasom >