Új rekordokkal fejeződött be az Anuga Kölnben

Szerző: Trademagazin Dátum: 2019. 10. 10. 14:31

Rálátást nyitott a jövő üzleteire

Befejeződött öt mozgalmas nap után szerdán este az élelmiszerek világpiacának legnagyobb vására, az Anuga Kölnben. Éppen száz éve rendezték az elsőt, most pedig 106 országból 7 500 kiállító – köztük hetven magyar – mutatta be termékeit 201 különböző országot képviselő több mint 170 ezer látogatónak. Mindkét adat új rekordot jelent.

„Ez az évről évre növekvő érdeklődés igazolja az Anuga kiemelkedő pozícióját, ami az élelmiszer ágazat legfontosabb platformja. Sehol másutt nem hozzák össze a kínálatot és a keresletet olyan hatékonyan, mint Kölnben. Az Anuga 2019-ben minden eddiginél jobb rálátást nyitott a jövőre.” – nyilatkozta Gerhard Böse, Kölnmesse GmbH ügyvezető igazgatója, és hozzátette: – „Megvitatnak itt az egész élelmiszergazdaságot érintő stratégiai döntéseket, továbbá bemutatnak új eljárásokat és koncepciókat a globális élelmiszeripar kihívásainak megoldására.”

Mindenekelőtt a látogatók összetétele váltotta ki a kiállítók elismerését, mivel a kereskedelemben vagy gasztronómiában dolgozó, döntési kompetenciával rendelkező sok beszerző kereste fel a standokat. A világ legnagyobb élelmiszerkereskedelmi vállalatai közül érdeklődött az Anugán bemutatott áruk iránt az USA-ból a Walmart, Costco, Wholesale és Kroger Co., Európából pedig a Metro, Edeka, Rewe, Penny, Lidl és Kaufland. A fontos online kereskedők közül pedig jelen volt az Amazon, LSG csoport, E. Leclerc, Mercadona, Migros és SPC csoport.

Az Anuga azonban nem csak az élelmiszerek és italok világa felé tárta ki kapuit, hanem bemutatókkal is, amelyek új impulzusokat adnak az ágazatnak a jövővel kapcsolatban. mint például az „Anuga Horizon 2050”, Nemzetközi top-előadók pedig konferenciákon a trendekről, piacok alakulásáról tájékoztatták a szép számú érdeklődőt.

Bajai Ernő

Kapcsolódó cikkeink