Az élelmiszeripar jövője a fiatalok kezében van
Az élelmiszerbiztonság és -minőség nem csupán az agrárium, hanem a gazdaság és a társadalmi jólét szempontjából is kiemelt jelentőségű – hangsúlyozta Tállai András, az Agrárminisztérium élelmiszergazdaságért és agrárszakképzésért felelős államtitkára a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Élelmiszertudományi és Technológiai Intézetének oklevélátadó ünnepségén.

A digitalizáció az út
Az államtitkár beszédében kiemelte, hogy az élelmiszeripar területei, beleértve a termelési folyamatok optimalizálását, az új technológiák alkalmazását és a termékfejlesztést, egyre nagyobb szerepet kapnak a fenntartható gazdálkodásban. Az éghajlatváltozás, a precíziós mezőgazdaság és az élelmiszer-feldolgozási eljárások fejlesztése olyan területek, ahol a MATE végzősei meghatározó szerepet tölthetnek be.
Tállai András méltatta a MATE és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal együttműködését, amely szakmai gyakorlati lehetőséget biztosított a hallgatóknak. Kiemelte, hogy a Nébih laboratóriumaiban és szakterületein szerzett tapasztalatok hozzájárulnak a frissen végzett hallgatók jövőbeni sikereihez.
Felhívta a figyelmet a közérdekű pályák fontosságára is, hangsúlyozva, hogy a szabályozási és hatósági munkákban szintén szükség van a fiatal szakemberek tudására. Az élelmiszerbiztonság és a fogyasztók védelme kulcskérdés, amelyben a precíz és elhivatott munka meghatározó szerepet játszik.
Kapcsolódó cikkeink
Egyharmad Balatonnak megfelelő öntözővíz-készlet áll rendelkezésre
A rendkívüli aszály és a csapadékhiány ellenére minden öntözési igényt…
Tovább olvasom >Mikroműanyagok az üveges italokban
Egy friss francia kutatás szerint az üvegpalackos italok több mikroműanyagot…
Tovább olvasom >Több mint fél évszázada a hazai élelmiszeripar élvonalában
Az élelmiszeripar jövőjét azok a fiatal szakemberek formálják, akik tisztelik…
Tovább olvasom >További cikkeink
Rekordszinten a vállalatvezetők elköteleződése a fenntarthatóság iránt
A K&H fenntarthatósági index legfrissebb adatai szerint a vállalatvezetők hozzáállása…
Tovább olvasom >Kismértékben emelkedett a FAO élelmiszerár-indexe júniusban a hús, tejtermékek és növényi olajok drágulása miatt
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) pénteki jelentése szerint az élelmiszer-alapanyagok…
Tovább olvasom >Mitől tízszereződhet meg egy-egy bor ára?
Kevesebben vannak világszerte, mint ahány ember járt az űrben, számuk…
Tovább olvasom >