Új közétkeztetési intézményt adtak át Tahitótfaluban
Kétszáz férőhelyes, hatszáz adag étel előállítására alkalmas konyha-étkező komplexum kezdte meg működését a Pest megyei Tahitótfaluban; a zöldmezős projekt a helyi önkormányzat eddigi legnagyobb önerős fejlesztése – közölte a település polgármestere csütörtökön az MTI-vel.
Sajtos Sándor (független) elmondta, hogy a közel 600 négyzetméteres, bruttó 227 millió forintba kerülő ingatlanra azért volt szükség, mert a helyi óvodában korábban működő alacsony kapacitású konyha már sem a minőségi, sem a mennyiségi igényeknek nem tudott megfelelni.
Az egy évig tartó építkezést követően az új tanév első napjától már a korszerű konyha látja el meleg étellel a 300 tahitótfalui általános iskolást és a 200 óvodást. Végre nem kell a gyerekeknek több óraközi szünetben, szűk időkorlátok között ebédelnie, sőt, az épület központi elhelyezkedésének és modern felszereltségének köszönhetően a jövőben települési rendezvényeket is tarthatnak az új Bajcsy-Zsilinszky utcai létesítményben – hangsúlyozta a polgármester.
Hozzátette, az új konyhán naponta készülő 600 adag meleg ételből a rászoruló időseknek is szeretnének juttatni, a terv megvalósítása még szervezés alatt áll.
Az önkormányzat fejlesztési hitelkeretét is kihasználva finanszírozta a beruházást, melynek augusztus végi átadását követően az óvodában korábban üzemelő elavult közkonyhából két 20 fős csoportszobát alakítanak ki a növekvő gyermeklétszámra való tekintettel. Az építkezésre a Nemzetgazdasági Minisztériumtól tavaly elnyert 22 millió forintos pályázati összeg áll rendelkezésre – tette hozzá Sajtos Sándor. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Az élelmiszer-kiszállító Pro a Pro Spain-be fektet a Metro Spanyolországban
A vendéglátás számára kínált házhoszállítási szolgáltatását az országban bővíteni kívánó…
Tovább olvasom >SIRHA Budapest 2024 A HoReCa szektor legnagyobb hazai ünnepe
Március 5-én nyitja kapuit Közép-Kelet-Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa…
Tovább olvasom >Szívügyünk a rövid ellátási lánc
2023 novemberében Békéscsabán a helyi termékek értékesítéséről tudhattak meg hasznos…
Tovább olvasom >További cikkeink
Magyarországon évente mintegy kétmillió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik
Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára…
Tovább olvasom >„Kukába az élelmiszerpazarlással” – plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja
A Fenntarthatósági Témahét alkalmából „Kukába az élelmiszerpazarlással” címmel indít plakáttervező…
Tovább olvasom >Nem biztos, hogy a papírcsomagolás a legjobb
A csomagolások környezeti hatásai egyre nagyobb figyelmet kapnak a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >