Új közétkeztetési intézményt adtak át Tahitótfaluban
Kétszáz férőhelyes, hatszáz adag étel előállítására alkalmas konyha-étkező komplexum kezdte meg működését a Pest megyei Tahitótfaluban; a zöldmezős projekt a helyi önkormányzat eddigi legnagyobb önerős fejlesztése – közölte a település polgármestere csütörtökön az MTI-vel.
Sajtos Sándor (független) elmondta, hogy a közel 600 négyzetméteres, bruttó 227 millió forintba kerülő ingatlanra azért volt szükség, mert a helyi óvodában korábban működő alacsony kapacitású konyha már sem a minőségi, sem a mennyiségi igényeknek nem tudott megfelelni.
Az egy évig tartó építkezést követően az új tanév első napjától már a korszerű konyha látja el meleg étellel a 300 tahitótfalui általános iskolást és a 200 óvodást. Végre nem kell a gyerekeknek több óraközi szünetben, szűk időkorlátok között ebédelnie, sőt, az épület központi elhelyezkedésének és modern felszereltségének köszönhetően a jövőben települési rendezvényeket is tarthatnak az új Bajcsy-Zsilinszky utcai létesítményben – hangsúlyozta a polgármester.
Hozzátette, az új konyhán naponta készülő 600 adag meleg ételből a rászoruló időseknek is szeretnének juttatni, a terv megvalósítása még szervezés alatt áll.
Az önkormányzat fejlesztési hitelkeretét is kihasználva finanszírozta a beruházást, melynek augusztus végi átadását követően az óvodában korábban üzemelő elavult közkonyhából két 20 fős csoportszobát alakítanak ki a növekvő gyermeklétszámra való tekintettel. Az építkezésre a Nemzetgazdasági Minisztériumtól tavaly elnyert 22 millió forintos pályázati összeg áll rendelkezésre – tette hozzá Sajtos Sándor. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Tévesen és félreértehően keveri bele a sajtó a közétkeztetést a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program túlárazásaiba
A Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetségének (KÖZSZÖV) közleménye. Az egyik hazai…
Tovább olvasom >Az élelmiszer-kiszállító Pro a Pro Spain-be fektet a Metro Spanyolországban
A vendéglátás számára kínált házhoszállítási szolgáltatását az országban bővíteni kívánó…
Tovább olvasom >SIRHA Budapest 2024 A HoReCa szektor legnagyobb hazai ünnepe
Március 5-én nyitja kapuit Közép-Kelet-Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az ESG előnyei lassan körvonalazódnak
Növekszik a januárban hatályba lépett új ESG szabályozás után érdeklődők…
Tovább olvasom >Megjelent a Trade magazin legújabb száma!
A digitális verzió ezúttal is bővített formában, 184 oldalon jelent meg. Alább, a levél alján…
Tovább olvasom >Csökkent az ipari termelés Magyarországon: a német függés mérséklését sürgeti az NGM
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, naptárhatástól megtisztított adatai szerint…
Tovább olvasom >