Új ízadalékanyag-gyártó üzemet létesített a Kerry Group Indonéziában
Új ízadalékanyag-előállító üzemet nyitott az ír Kerry Group az indonéziai Karawangban, Nyugat-Jáván.
Az élelmiszer alap- és adalékanyaggyártó cég szerint az 50 000 négyzetméteres létesítmény jelentősen bővíti a Kerry ízadalék-kínálatát Délkelet-Ázsiában azáltal, hogy lokalizált termékeket szállít a gyorsan növekvő piacokra.
A létesítmény a vállalat legnagyobb zöldmezős beruházása Délkelet-Ázsiában, és magában foglal egy gyártóüzemet, egy kutatási és fejlesztési kísérleti üzemet, valamint egy mintavételi központot.
Az új karawangi létesítmény célja, hogy támogassa a Kerry Group élelmiszer- és italgyártó ügyfeleit minden élelmiszer – így a vállalat leggyorsabban növekvő végfelhasználói piacai közé tartozó ital, snack és sütőipari – kategóriában
A Kerry elmondta, hogy a Beyond the Horizon fenntarthatósági stratégia részeként a vállalat a fenntarthatósági kezdeményezéseket az egész létesítményben prioritásként kezeli, és minden közüzemi berendezést a legújabb energiahatékonysági szabványok szerint terveztek.
Az avatóünnepségen részt vettek Indonézia és Írország magasrangú tisztviselői is.
Kapcsolódó cikkeink
Fenntartható csomagolás: fókuszban az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság
A csomagolás az ellátási lánc egyik kulcseleme, ahol a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >DRS-rendszer Magyarországon: tanácsok a sikeres visszaváltáshoz
2024. január 1-jén indult el Magyarországon a DRS (Deposit Return…
Tovább olvasom >Start-uppal együttműködve kínál fenntarthatóbb kávét a német Kaufland
A Cotierra nevű startuppal együttműködésben törekszik a Kaufland arra, hogy…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >