Új főtitkár az Országos Kereskedelemi Szövetség élén

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 03. 11. 13:18

Dr. Kozák Tamás váltja Vámos Györgyöt az OKSZ főtitkári pozíciójában. Az OKSZ tagvállalatai köszönetüket fejezik ki Vámos Györgynek azért a munkáért, amit a magyar kereskedelem fejlődéséért az elmúlt három évtizedben tett.

Az új főtitkár szakmai pályafutása során több szállal is kapcsolódott a kereskedelemhez. Kozák Tamás közgazdász, korábban államigazgatási köztisztviselőként vett részt több, a kereskedelmi szektort érintő jogszabály, például az új kereskedelmi törvény előkészítésében. Az üzleti szféra különböző területein töltött be közép-, illetve felsővezetői tisztséget, jelenleg egyetemi oktatóként vesz részt a kereskedelmi ismeretek felsőszintű átadásában. A Magyar Közgazdasági Társaság Kereskedelmi Szekciójának elnökeként Kozák Tamás a tudomány és a gyakorlati tudás ötvözésére törekszik és a kereskedelmi ágazat kitüntetett szereplőivel folyamatosan együttműködik.

Az OKSZ – az új főtitkár aktív közreműködésével – megújul. Az OKSZ azért fog dolgozni, hogy olyan szabályozási környezetben működhessenek a kereskedelmi vállalkozások, amely hosszabb távon is biztosítja a kiszámítható működési környezetet. A szervezet minden egyes érintettel, így például a gazdaságpolitika döntéshozóival, partnerszervezetekkel szoros szakmai kapcsolatra, intenzív kommunikációra törekszik. A kiskereskedelmi forgalom jelentős hányadát lebonyolító vállalatokat és a szektor kis- és középvállalatait is tagjai között tudó szövetség fontosnak tartja, hogy a piacgazdasági normák figyelembevételével a vásárlók elvárásai is minél magasabb színvonalon teljesüljenek. Az OKSZ, a tagvállalatok gazdasági súlyára tekintettel, a Kormányzat kiemelt partnere kíván lenni a kereskedelemmel kapcsolatos döntések meghozatala során.

A kereskedelem meghatározó szereppel bír a gazdasági folyamatok egyensúlyának biztosításában. Nem csak a bruttó hazai termék megteremtésében játszik meghatározó szerepet, hanem a foglalkoztatottság növelésében is kiemelt szereppel bír, mindezek mellett a kereskedelmi szektor a fogyasztás fellendítésében meghatározó szereplő. 

Kapcsolódó cikkeink