Új fogyasztási alkalmak után kutat a PepsiCo
A PepsiCo Inc. vezetői olyan étkezési alkalmak után kutatnak, amelyekben a vállalat snack márkái újabb szerephez juthatnak.
„Egyre többet kísérletezünk azzal, hogyan helyettesítheti a Lay’s a burgonyát világszerte számos fogásban, és hogy hogyan épülhet be a Doritos a pizzakészítésbe” – mondta Ramon L. Laguarta a Purchase, a New York-i székhelyű PepsiCo elnök-vezérigazgatója előadásában a Consumer Analyst Group of New York konferencián.
Több mint 86 milliárd dolláros éves nettó árbevételével a PepsiCo a világ egyik legnagyobb élelmiszer- és italgyártó vállalata, ugyanakkor a vezetőség úgy látja, hogy a cég előtt „hosszú növekedési pálya” áll és portfóliójában kiaknázatlan lehetőségek rejlenek.
„Szeretnénk termékeinket … az étkezésbe jobban beilleszteni akár köretként, akár receptek hozzávalóiként” – jelezte az elnök-vezérigazgató.
A vállalat Mexikóban bevezetett egy food truck koncepciót is, amelynek keretében „a fogyasztók maguk válogathatják össze a hozzávalókat és készíttethetik el ételeiket termékeinkből”. A Tostitos márka inspirálta Tosticentro olyan termékeket kínál, mint a „sétáló taco”, amelynek „főszereplője” tortillachips feltéttel és útközben is fogyasztható.
A cég másik fókuszterülete a sporttáplálkozás.
„Ez a Gatorade, de van még néhány más márka is, mint a Propel, a Muscle Milk, az Evolve” – mondta a szakember. „…Megoldások egész sorát kínáljuk a fogyasztónak… amely fogyasztó a wellnessre úgy gondol, mint ami központi szerepet játszik az életében…”
Az alkoholos italokban is lát lehetőséget a PepsiCo, és olyan termékekkel kísérletezik, mint a Hard Mtn Dew és a Lipton Hard Iced Tea.
A PepsiCo portfóliójának átalakításában központi szerepet játszanak a „pozitív választások”, állítja Ramon L. Laguarta utalva a cukormentes italokra, az csökkentett sótartalmú snackekre és néhány a fogyasztók számára egészségesebb főzési módszerre.
Kapcsolódó cikkeink
Új energiaitalokkal bővíti kínálatát a Starbucks az USA-ban
A világ legnagyobb kávézólánca, a Starbucks új energiaital-termékcsaláddal erősít az…
Tovább olvasom >Néha majd főétkezünk!
A snackelést cikkünk elsősorban a paradigmaváltásra számítók szemszögéből vizsgálja. A…
Tovább olvasom >Közel 2 milliárd dollárért veszi meg a PepsiCo a Poppi márkát
Nem sokkal azután, hogy a Coca-Cola bevezette első prebiotikus üdítőmárkáját…
Tovább olvasom >További cikkeink
BCSDH: fokozni kell az erőfeszítéseket a klímavédelem terén
A BCSDH és a Deloitte legfrissebb klímavédelmi felmérése szerint a…
Tovább olvasom >Árrésstop árnyékában: így alakulnak a húsvéti bevásárlás költségei 2025-ben
Az idei húsvéti bevásárlási szezon igazi meglepetése nem a csokinyúl…
Tovább olvasom >Innovatív gombafehérjés desszerteket fejlesztett az Eroski
A spanyol Eroski áruházlánc a catering terén vezető Ausolannal, az…
Tovább olvasom >