Új fogyasztási alkalmak után kutat a PepsiCo

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 03. 03. 09:55

A PepsiCo Inc. vezetői olyan étkezési alkalmak után kutatnak, amelyekben a vállalat snack márkái újabb szerephez juthatnak.

„Egyre többet kísérletezünk azzal, hogyan helyettesítheti a Lay’s a burgonyát világszerte számos fogásban, és hogy hogyan épülhet be a Doritos a pizzakészítésbe” – mondta Ramon L. Laguarta a Purchase, a New York-i székhelyű PepsiCo elnök-vezérigazgatója előadásában a Consumer Analyst Group of New York konferencián.

Több mint 86 milliárd dolláros éves nettó árbevételével a PepsiCo a világ egyik legnagyobb élelmiszer- és italgyártó vállalata, ugyanakkor a vezetőség úgy látja, hogy a cég előtt „hosszú növekedési pálya” áll és portfóliójában kiaknázatlan lehetőségek rejlenek.

„Szeretnénk termékeinket … az étkezésbe jobban beilleszteni akár köretként, akár receptek hozzávalóiként” – jelezte az elnök-vezérigazgató.

A vállalat Mexikóban bevezetett egy food truck koncepciót is, amelynek keretében „a fogyasztók maguk válogathatják össze a hozzávalókat és készíttethetik el ételeiket termékeinkből”. A Tostitos márka inspirálta Tosticentro olyan termékeket kínál, mint a „sétáló taco”, amelynek „főszereplője” tortillachips feltéttel és útközben is fogyasztható.

A cég másik fókuszterülete a sporttáplálkozás.

„Ez a Gatorade, de van még néhány más márka is, mint a Propel, a Muscle Milk, az Evolve” – mondta a szakember. „…Megoldások egész sorát kínáljuk a fogyasztónak… amely fogyasztó a wellnessre úgy gondol, mint ami központi szerepet játszik az életében…”

Az alkoholos italokban is lát lehetőséget a PepsiCo, és olyan termékekkel kísérletezik, mint a Hard Mtn Dew és a Lipton Hard Iced Tea.

A PepsiCo portfóliójának átalakításában központi szerepet játszanak a „pozitív választások”, állítja Ramon L. Laguarta utalva a cukormentes italokra, az csökkentett sótartalmú snackekre és néhány a fogyasztók számára egészségesebb főzési módszerre.

Food Business News

Kapcsolódó cikkeink