Új egészségfókuszú boltkoncepció az USA-ból

Szerző: Kátai Ildikó Dátum: 2020. 07. 05. 11:23

Az amerikai Raley’s kiskereskedelmi lánc szombaton nyitotta meg O-N-E Market elnevezésű egységét az észak-kaliforniai Truckee városában. A 3250 négyzetméter eladóterű speciális élelmiszereket forgalmazó bolt síházhoz hasonlít. Választékában felvonultatja a lánc széles bio- és természetes árukínálatát, amely megfelel a vállalat egészségügyi előírásainak és az egészségtudatos vásárlók igényeinek.

Új egészséges bolt az USA-ban

A Raley’s legújabb boltja síszállásra hasonlít, ezzel is hangsúlyozva az egészségtudatos koncepciót

A Grocery Dive beszámolója szerint az üzlet nagy választékban kínál organikus friss termékeket, lehetőleg minimálisan feldolgozva és fenntarthatóan előállítva. Az összes termék mentes a kereskedő „tiltott összetevők” listáján szereplő adalékoktól, beleértve a magas fruktóztartalmú kukoricaszirupot, mesterséges tartósítószereket, ízesítőket és édesítőszereket, valamint hidrogénezett zsírokat és olajokat.

Bolti edukáció, túra, tanácsadás

Ez az új koncepció hatja át a meglévő Raley’s üzletek stratégiai átalakulását a közeljövőben, a hosszú távú Raley’s márka-megkülönböztetési stratégia részeként.  Az utóbbi években a Raley’s megszüntette a sajátmárkás cukorral édesített szénsavas italokat és a dohánytermékeket, egészségesebb impulz termékeket helyezett el a kasszazónában, és bevezette a Shelf Guide tápanyag-címkézési programját. Az áruház által kínált hús- és húskészítmények mind antibiotikum- és hormonmentesek. A tenger gyümölcsei kínálat pedig 100% -ban fenntartható forrásból származik. Két másik hasonló üzletet is megnyitottak az elmúlt két hónapban, köztük egy új zászlóshajó boltot Sacramentoban.

Hús és tenger gyümölcse részleg

Szigorúan ellenőrzött hús, hal és tenger gyümölcse részleg

A Raley újonnan elindított „Something Extra Health” egészségügyi programja pedig egy új hűségprogram, amely kizárólag az O-N-E Marketekben működik. Ennek keretében bolt túrákat szerveznek és képzéseket kínálnak vásárlóiknak, sőt testreszabott táplálkozási tanácsadást biztosítanak saját dietetikusuk által.

Bárban az egészség

A Raley’s O-N-E Market kávézójában Stumptown Coffee Roasters kávét kínálnak, organikus frissenfacsart dzsúzokat, wellness koktélokat, turmixokat és smoothiest is fogyaszthatnak a vevők. Aki megéhezik kemencés pizzák, szendvicsek, fenntartható friss tenger gyümölcseivel készített sushi, valamint bio pékáruk közt válogathat. A séf kulináris újdonságokkal, bár-falatokkal is kedveskedik a vendégeknek. Saját sommelier gondoskodik a bor és kézműves sör választékról. A jelenleg érvényben levő távolságtartási előírások betartására is odafigyeltek.

Raley's bár

Raley’s egészségbár, ahol a vásárlók megpihenhetnek, ehetnek, ihatnak

A fenntarthatóság is fontos

A O-N-E Market számos fenntarthatósági technológiát alkalmaz, beleértve a LED-es világítást és a fényvisszaverő tetőt, a hűtők és a fagyasztók ajtajára szerelt mozgásérzékelőket, valamint az alacsony vízfelhasználású légkondicionáló rendszert. Több mint 200 napelemet helyeztek el a tetőn. Az anaerob emésztőrendszer pedig a szerves hulladékot bio-földgázzá alakítja és így energiával látja el a környező otthonokat és az iskolabuszokat.

Fenntarthatóság modern technikákkal

A fenntarthatóságot modern technikák alkalmazásával biztosítják