Új csomagolással és barackos ízzel indítja a szezont a Dreher
A Dreher Sörgyárak egyik fontos jelképe, a körben elhelyezett háromszög hangsúlyosabban jelenik meg a márka teljes, alkoholos és alkoholmentes portfóliójának új, egységesebb csomagolásán. Az ősi sörfőző szimbólum, a kőbányai gyár megnyitásának éve, illetve az alapító aláírása a gazdag hagyományokra, a design összképe pedig a modern jelenre koncentrál. Az idei szezonra készített Dreher Barack márciusban már az új megjelenéssel kerül a polcokra.

A Dreher csapata a kreatív játékosságot kereste a váltásnál
A hangsúlyosan megjelenő minta alapját adó szimbólumban a háromszög szögei a sör alapanyagait, a komlót, malátát és kristálytiszta vizet, míg az azt befogó kör a sörfőzőmester tudását jelképezik. Ez a tradicionális márkaelem elforgatva lejátszó gombbá alakul a hirdetésekben, a sörös dobozokon és címkéken pedig mostantól modern mintába rendeződik. A Dreher csapata ezt a kreatív játékosságot kereste a váltásnál, amely a korábban eltérő megjelenést egy egységes termékportfólióba rendezi. A mai trendeknek megfelelő csomagolás így a márka 1895-re visszanyúló tradicionális értékeit is magán viseli.
„2019-ben a receptúrán és a csomagoláson is változtattunk, amikor a Dreher Classic helyére a Gold érkezett. A fogyasztók egyértelműen jól fogadták az újítást, a márka pedig azóta is folyamatosan dominál a prémium kategóriában, illetve az elmúlt, kihívásokban teli években is folyamatosan tudta növelni mennyiségi részesedését a prémium árszegmensben*. Ezzel párhuzamosan az elmúlt négy évben bemutatott variánsokkal is sikerült folyamatosan építkeznünk. Azt éreztük, itt az ideje, hogy egységesebb és egy fokkal markánsabb megjelenést adjunk a söreinknek úgy, hogy közben a márka rajongói is magukénak érezzék őket”
– mondta Illés-Presits Lívia, a Dreher Sörgyárak Dreher és Dreher 24 márkákért felelős vezetője.
Az ízesített söröket is több fogyasztó fedezi fel magának, és az is jól érzékelhető, hogy a fogyasztók egyre inkább az édesebb, délies gyümölcsízek iránt érdeklődnek. Ezért érkezik az idei szezonra a Dreher Barack a Bitter Lager, Hidegkomlós, IPA, Bak és Meggy variánsok mellé a kínálatba.
A könnyen kortyolható, alsóerjesztésű, 4 százalékos alkoholtartalmú variáns két féle komlóból készül, amelyek kellemesen fanyar ízükkel ellensúlyozzák a gyümölcs zamatos, édes karakterét.
Az új íz és csomagolás bevezetését TV reklám, közterületi és digitális kommunikáció, PR, erős vendéglátóhelyi és bolti kommunikáció, valamint mintaszórás támogatja.
Kapcsolódó cikkeink
Történelmi mélypontra süllyedt a német sörpiac – egyre népszerűbb az alkoholmentes változat
Több mint harmincéves mélypontra esett a német sörértékesítés 2025 első…
Tovább olvasom >Forró augusztusban bíznak a sörgyártók
A tavalyi közel három százalékos növekedést követően az idei első…
Tovább olvasom >Újabb elismerés a Borsodi Sörgyár jó munkahelyi gyakorlataiért
Második alkalommal ítélték oda a Borsodi Sörgyárnak a Sokszínű és…
Tovább olvasom >További cikkeink
OKSZ: A kiskereskedelem nem felelős az emelkedő árakért
A kiskereskedelmi forgalom júniusi 3 százalékos – éves emelkedése az…
Tovább olvasom >A legnagyobb hazai webshopok oldalainak a karbonlábnyomát mérte meg a magyar startup
Tizenhat hazai webshop oldalának karbonlábnyomát mérte meg a Carbon.Crane, az…
Tovább olvasom >Tovább erősödött a magyar termék védjegyek szerepe
Az élelmiszerek esetében a vásárlók 86,6 százaléka előnyben részesíti a…
Tovább olvasom >