Turizmus-vendéglátás ágazati képzőközpontot hoznak létre Egerben
Hét partnerével együttműködve turizmus-vendéglátás ágazati képzőközpontot hoz létre Egerben a Heves Megyei Szakképzési Centrum.
Az intézmény keddi közleménye szerint a fejlesztés több mint 274 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Program keretében valósul meg a szakképzési centrum Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban.
Az új központban 2022-től várhatóan 25 felszolgáló, 20 szakács, 5 cukrász és 5 pék-cukrász tanul majd szakmát, a 2024-25-ös tanévtől pedig az élelmiszeripari, továbbá a sport ágazat egy-egy képzésével bővítik a profilt.
A közlemény ismerteti: a képzőközpontban tanulók valós vállalati körülmények között, illetve modern vendéglátóipari eszközöket használva szereznek képesítést, így a munkáltatók elvárásainak megfelelő, magas színvonalú szaktudással és tényleges munkatapasztalattal rendelkező szakemberként lépnek majd a munkaerő-piacra.
A projekt részeként a bázisintézményben megújul a tankonyha tetőszerkezete, korszerű nagykonyhai gépeket állítanak üzembe, nagyteljesítményű konyhai elszívórendszert és korszerű LED-világítást is kiépítenek.
A fejlesztés egyaránt szolgálja a korszerű környezet kialakítását a tanulók számára, valamint az érintett szakképzési terület modernizációját. Elősegíti a helyi és környékbeli munkaadókkal való együttműködést is.
A közlemény kitér arra, hogy a központ megfelelő működtetése érdekében a fizikai feltételek megteremtésével párhuzamosan a képzés módszertanát is megújítják. Ezen belül a szakoktatóknak továbbképzéseket, míg a diákoknak tájékoztató műhelymunkákat szerveznek. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
A SZÉP-kártya negyedéves eredményei igazolják a vállalkozók javaslatát
A Nemzetgazdasági Minisztérium április 22-én kiadott közleménye szerint 2024 első negyedévét tekintve…
Tovább olvasom >Drasztikus az áremelkedés a Balatonnál
A Balaton környéki szállások árai idén átlagosan 10%-kal nőttek az…
Tovább olvasom >Szent György-hegyi bornapok: apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a természeti környezetben fejleszteni
Apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a tájba illő fejlesztéseket végrehajtani,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Félautomata teaadagoló – A nap videója
Kedves és szellemes ötlet – szép kivitelezés! A videóért katt…
Tovább olvasom >Ízvarázslás
A Nendo dizájnstúdió olyan poharat készített Japán legrégebbi sörmárkája, a…
Tovább olvasom >