Turizmus-vendéglátás ágazati képzőközpontot hoznak létre Egerben
Hét partnerével együttműködve turizmus-vendéglátás ágazati képzőközpontot hoz létre Egerben a Heves Megyei Szakképzési Centrum.

Turizmus-vendéglátás ágazati képzőközpont jön létre Egerben
Az intézmény keddi közleménye szerint a fejlesztés több mint 274 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Program keretében valósul meg a szakképzési centrum Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban.
Az új központban 2022-től várhatóan 25 felszolgáló, 20 szakács, 5 cukrász és 5 pék-cukrász tanul majd szakmát, a 2024-25-ös tanévtől pedig az élelmiszeripari, továbbá a sport ágazat egy-egy képzésével bővítik a profilt.
A közlemény ismerteti: a képzőközpontban tanulók valós vállalati körülmények között, illetve modern vendéglátóipari eszközöket használva szereznek képesítést, így a munkáltatók elvárásainak megfelelő, magas színvonalú szaktudással és tényleges munkatapasztalattal rendelkező szakemberként lépnek majd a munkaerő-piacra.
A projekt részeként a bázisintézményben megújul a tankonyha tetőszerkezete, korszerű nagykonyhai gépeket állítanak üzembe, nagyteljesítményű konyhai elszívórendszert és korszerű LED-világítást is kiépítenek.
A fejlesztés egyaránt szolgálja a korszerű környezet kialakítását a tanulók számára, valamint az érintett szakképzési terület modernizációját. Elősegíti a helyi és környékbeli munkaadókkal való együttműködést is.
A közlemény kitér arra, hogy a központ megfelelő működtetése érdekében a fizikai feltételek megteremtésével párhuzamosan a képzés módszertanát is megújítják. Ezen belül a szakoktatóknak továbbképzéseket, míg a diákoknak tájékoztató műhelymunkákat szerveznek. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Túlturizmus Európában: vízágyús tüntetések Barcelonában, tiltások Budapesten
A rövid távú lakáskiadás, a turistahordák és az infrastruktúra túlterheltsége…
Tovább olvasom >Szallas.hu: a hazai vendégek többnyire 1-2 éjszakás foglalással utaztak belföldön az első negyedévben
Hosszú hétvége híján főként rövid, 1-2 éjszakás belföldi utazásokat választottak…
Tovább olvasom >Hatalmas az érdeklődés a kistelepülési italüzletek támogatása iránt
Sikerrel zárult a Magyarország Kormánya által a falusi kiskocsmák számára…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nemzetközi árajánlati rendszer – átláthatóbb rendezvényszervezési piac
Nemzetközi árajánlati rendszer bevezetését javasolja a MaReSz a rendezvénypiac számára.…
Tovább olvasom >Túlturizmus Európában: vízágyús tüntetések Barcelonában, tiltások Budapesten
A rövid távú lakáskiadás, a turistahordák és az infrastruktúra túlterheltsége…
Tovább olvasom >Snackek és magassarkúk – A nap képe
A Pekingben dolgozó Yum Tang alkotásai ea magassarkú szandálok..:
Tovább olvasom >