Trónkövetelő
Bő tíz éve már, hogy a hibridek korának neveztük a trendet, amely miatt a cukrászok termékfejlesztési próbálkozásainak az egyik markáns iránya a sikeres, kedvelt édességfajták házasítása lett, de mindeddig senkinek sem sikerült az irányzatot elindító Dominique Ansel számtalanszor utánozni próbált cronutjának sikerét megismételni, magának a tömérdek találmánya miatt lassan a szakma Edisonjának is nevezhető Anselnek sem.
Na, talán most! Az új kedvenc a crookie, a croissant és a cookies, az amerikai csokis keksz szerelemgyermeke. Az ötlet a párizsi Maison Louvard tulajdonosának, Stéphane Louvard-nak a fejéből pattant ki, aki 2022-ben döntött úgy, hogy tökéletesen rétegelt croissant-ját „megcsavarja” a csokoládégazdag, vajas süteménytésztával. Nem is sejtette, hogy a crookie-ért ugyanúgy háztömbnyi sorok állnak majd sorba, mint annak idején Ansel cronutjáért New Yorkban.
Minthogy a crookie ezerféleképpen variálható, így az ötletet – szemben a fánk és a croissant kombinálásából származó cronuttal – aligha lehet levédetni, bárki megpróbálhatja azt a saját ízlése szerint készíteni. //
Kapcsolódó cikkeink
Száguldó vonaton a szépségápolás
Az FMCG-szektoron belül a szépségápolás az egyik leggyorsabban fejlődő piac,…
Tovább olvasom >Ha kell egy kis… energia
Az energiaitalok piaca egyre több fogyasztót vonz az energiaszükséglet gyors és…
Tovább olvasom >Több helyi termesztésű paradicsomot kínálna a vásárlóknak a Coop Sweden
Növelni kívánja a svédországi termesztésű paradicsom arányát üzletei kínálatában a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Azonnali hatállyal bezártak egy II. kerületi éttermet súlyos higiéniai problémák miatt
Azonnali hatállyal felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Hidegkúti…
Tovább olvasom >Papírhulladék-visszavásárlás – A nap videója
Régen MÉH-nek hívták a hulladékpapírt (is) megvásárló szervezetet – akkor…
Tovább olvasom >