Trónkövetelő

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 04. 22. 11:38

Bő tíz éve már, hogy a hibridek korának neveztük a trendet, amely miatt a cukrászok termékfejlesztési próbálkozásainak az egyik markáns iránya a sikeres, kedvelt édességfajták házasítása lett, de mindeddig senkinek sem sikerült az irányzatot elindító Dominique Ansel számtalanszor utánozni próbált cronutjának sikerét megismételni, magának a tömérdek találmánya miatt lassan a szakma Edisonjának is nevezhető Anselnek sem.

A crookie megismételheti Ansel cronutjának sikerét

Na, talán most! Az új kedvenc a crookie, a croissant és a cookies, az amerikai csokis keksz szerelemgyermeke. Az ötlet a párizsi Maison Louvard tulajdonosának, Sté­phane Louvard-nak a fejéből pattant ki, aki 2022-ben döntött úgy, hogy tökéletesen rétegelt croissant-ját „megcsavarja” a csokoládégazdag, vajas süteménytésztával. Nem is sejtette, hogy a crookie-ért ugyanúgy háztömbnyi sorok állnak majd sorba, mint annak idején Ansel cronutjáért New Yorkban.

Minthogy a crookie ezerféleképpen variálható, így az ötletet – szemben a fánk és a croissant kombinálásából származó cronuttal – aligha lehet levédetni, bárki megpróbálhatja azt a saját ízlése szerint készíteni. //

Kapcsolódó cikkeink