Trónkövetelő
Bő tíz éve már, hogy a hibridek korának neveztük a trendet, amely miatt a cukrászok termékfejlesztési próbálkozásainak az egyik markáns iránya a sikeres, kedvelt édességfajták házasítása lett, de mindeddig senkinek sem sikerült az irányzatot elindító Dominique Ansel számtalanszor utánozni próbált cronutjának sikerét megismételni, magának a tömérdek találmánya miatt lassan a szakma Edisonjának is nevezhető Anselnek sem.
Na, talán most! Az új kedvenc a crookie, a croissant és a cookies, az amerikai csokis keksz szerelemgyermeke. Az ötlet a párizsi Maison Louvard tulajdonosának, Stéphane Louvard-nak a fejéből pattant ki, aki 2022-ben döntött úgy, hogy tökéletesen rétegelt croissant-ját „megcsavarja” a csokoládégazdag, vajas süteménytésztával. Nem is sejtette, hogy a crookie-ért ugyanúgy háztömbnyi sorok állnak majd sorba, mint annak idején Ansel cronutjáért New Yorkban.
Minthogy a crookie ezerféleképpen variálható, így az ötletet – szemben a fánk és a croissant kombinálásából származó cronuttal – aligha lehet levédetni, bárki megpróbálhatja azt a saját ízlése szerint készíteni. //
Kapcsolódó cikkeink
A barista és a tökéletes kávévending-automata közötti állapot
A robotok munkába állítása a vendéglátásban talán már nincs annyira…
Tovább olvasom >A Wolt elindítja a hibrid kiszállítást
A Wolt április közepén az éttermek változó igényeinek jobb kiszolgálása…
Tovább olvasom >Minden tekintetben sikeres volt a SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás
Hatalmas sikerrel zárt az idei SIRHA Budapest. Kelet-Közép-Európa legjelentősebb nemzetközi…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >