Továbbra is az E.Leclerc Franciaország elsőszámú élelmiszer-kiskereskedője

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 09. 21. 09:03

A Kantar új adatai szerint a francia E.Leclerc 1,1 százalékpontos piaci részesedés-növekedésről számolt be a 2023. szeptember 3-ig tartó kilenc hónapban, és a francia élelmiszerpiacon 23,8%-os részesedéssel rendelkezik.

A kiskereskedő ebben az időszakban 525 000 új vásárlót szerzett, és a vásárlói hűség 1,5 százalékponttal nőtt.

Júliusban a francia szupermarketlánc megegyezett a Louis Delhaize Grouppal 27 luxemburgi üzlet meg nem nevezett összegért történő megvásárlásáról, aminek köszönhetően most nyitja meg első üzleteit Luxemburgban, ahol mindeddig nem volt jelen.

A Les Mousquetaires Groupe piaci részesedése ugyanebben az időszakban 0,5 százalékpontnyi növekedést követően 16,2%-ra emelkedett.

A Groupement U 0,4 százalékpontos növekedésről számolt be, és az elmúlt kilenc hónapban piaci részesedését 11,7%-ra növelte.

A háztartások kiadásai

A Kantar adataiból az is kiderült, hogy a francia háztartások a vizsgált időszakban mintegy 7,7%-kal költöttek többet az élelmiszer-csatornában.

Az online csatorna vásárlói bázisa újabb 480000 háztartással bővült és a költésekből a Drives platformnak köszönhető 0,5 százalékpontos növekedés eredményeképpen 9,2%-kal részesedik – derült ki az adatokból.

ESM

Kapcsolódó cikkeink