Továbbjutott a magyar csapat a Bocuse d’Or európai válogatóján
Ahogy arról tegnap már hírt adtunk, a magyar csapat nemcsak biztosította a helyét a világ legrangosabb szakácsversenyének döntőjén – amelyre 2025 januárjában kerül majd sor –, hanem a legjobb tálnak járó különdíjat is hazahozhatta. Íme néhány további érdekes részlet a csapatról és a versenyről!
2022-ben a Budapesten rendezett Bocuse d’Or európai válogatón derült ki, hogy a következő versenynek Trondheim ad majd otthont. A kötelező alapanyagok – a szokott módon – a vendéglátó ország emblematikus termékei közül kerültek ki. Idén azonban a tányértéma volt hús alapú; rénszarvas, valamint az ikonikus skandináv párlat, az Aquavit volt megadva kötelező alapanyagként. A látványos táltéma pedig a tenger kincseire épült, a szintén emblematikus lofoteni skrei és a frøyai fésűkagyló voltak kötelező elemei.
A magyar csapat élén Kelemen Roland, a Hunguest Sóstó séfhelyettese szerepelt. Commis-ja a siófoki Fodor Noel volt, aki családi éttermükből érkezett a csapatba. A coach pozícióját a Hungastnál dolgozó Szabó László töltötte be, a csapatelnök (és kóstolózsűri-tag egyben) pedig Dalnoki Bence volt, aki az előző versenyszezonban csapatával a bronz szobrot hozhatta haza Lyonból. A mostani csapat szereplése azért is figyelemre méltó, mert a tagjai nem budapesti top helyekről kerültek ki, így csúcséttermi tapasztalat nélkül álltak helyt Európa élvonalában, és az egyik különdíjat is megnyerték. Ehhez természetesen kellett a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tréningezése is, valamint az előző, sikeresen szereplő Bocuse csapatok kiváló szakemberei, többek között Széll Tamás és Vomberg Frigyes is, akik a háttérből vettek részt a csapat felkészítésében. Ugyancsak a csapat segítségére volt a norvég Christian André Pettersen, aki Dalnoki Bencéhez hasonlóan már szintén állhatott a dobogó harmadik fokán Lyonban.
A METRO Nagykereskedelem hosszú évek óta támogatja a megmérettetésen induló csapatok felkészülését kiváló minőségű alapanyagokkal, támogatva ezzel a sokszínű hazai gasztronómia fejlesztését és a fiatal séftehetségek kibontakozását.
A felkészítést végző Magyar Bocuse d’Or Akadémia Facebook oldalán minden információ megtalálható a versenyételekről. Az előkelő európai helyezéssel a lehető legkomolyabb felkészülés veszi kezdetét néhány hónap múlva – a METRO pedig ahogy eddig, ezúttal is alapanyagokkal segíti annak eredményességét.
Kapcsolódó cikkeink
MTÜ: a legjobb tál különdíjával jutott tovább a magyar csapat a Bocuse d’Or európai válogatóján
Március 19-20-án a norvégiai Trondheim adott otthont a Bocuse d’Or…
Tovább olvasom >Újra hihetetlen magyar siker a Bocuse d’Or-on
A magyar csapat második lett a Bocuse d’Or európai válogatóján!…
Tovább olvasom >Bocuse d’Or – Florent Suplisson: a magyar gasztronómia hatalmasat fejlődött
Óriási fejlődésen ment át a magyar gasztronómia az utóbbi években,…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >