Tovább terjeszkedik a COOP Szolnok Zrt.

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 09. 09. 00:00

A COOP Szolnok Kereskedelmi Zrt. egyik kiemelt üzletpolitikai célja a folyamatos és tudatos piacbővítés.

A piacbővítés eredményeként az elmúlt évben a HÉLIKER Zrt. részvényeit 100 %-ban megvásárolta a COOP Szolnok Zrt. A cég, mint a COOP csoport tagja Kelet-Magyarország egyik meghatározó kiskereskedelmi bolthálózatává nőtte ki magát. Ez év augusztusában a cég igazgatósága a COOP Győr Zrt. részvényeinek tervezett megvásárlásával a már meglévő dunántúli érdekeltségek kiterjesztése mellett döntött.
A Coop-nak 8 megyében, 57 településen, 136 üzlete található.
Üzletei közül Szuper Coop 16, Maxi Coop 47, Coop 59, Mini 8, egyéb jellegű 3 és C+C 3 boltbesorolásba tartozik. Az üzletek összesített eladótere eléri a 38 ezer m2-t, régiós áruellátójuk pedig a TISZA-COOP Nagykereskedelmi Zrt.
A jelenleg közel 1500 főt foglalkoztató Coop Szolnok Zrt. 2009-ben közel 23 milliárd forint árbevételt realizált.
A forgalmi adatokat tekintve meghatározó Szolnok (15 üzlet) és Debrecen városa (22 üzlet), melyek együttes kiskereskedelmi forgalmukkal a cég összforgalmának 40 %-át adják.
A COOP Szolnok Zrt. 2008 óta tagja a COOP Klub Kártyaközpont Kft-nek, jelenleg 60.000 törzsvásárlója van, számuk pedig folyamatosan növekszik.
A COOP Szolnok Zrt. 100 %-os tulajdonában lévő Cipó-Ház Sütőipari Kft. Sütőüzeme ez év augusztusában kezdte meg működését, a pékség jelenleg a COOP Szolnok Zrt. 34 kiskereskedelmi egységébe szállít termékeket, melyet a jövőben szeretne kiterjeszteni.

Kapcsolódó cikkeink