Tovább fejlődik a mesterséges hús technológiája
Világszerte még kevés vállalat foglalkozik „tiszta”, azaz laboratóriumban előállított hús gyártásával és fejlesztésével. Eddig csak kétféle szövetet sikerült így előállítani, ezzel a darált hús pótlására korlátozódott a felhasználás.
Komoly áttörést ért el azonban nemrégiben az izraeli Aleph Farm Ltd. vállalat, amely többek között 3D technológia használatával most már a húst alkotó valamennyi szövetet (izomszövet, zsír, erek, kötőszövetek, pl. kollagén stb.) bele tudja „növeszteni” a mesterséges húsba.
Világszerte egyre nő a fogyasztók igénye olyan fehérjék iránt, amelyek előállítása kevésbé szennyezi a környezetet és kevesebb tápot, földet és vizet vesz igénybe.
Kapcsolódó cikkeink
A magyar elnökség versenyképes és fenntartható agráriumot szeretne
Az Európai Unió Tanácsának magyar elnöksége olyan agráriumot szeretne, amely…
Tovább olvasom >Hidegen hagyja a McDonald’s vásárlóit a műhús
A McDonald’s vezetőségének beszámolói szerint az egészségesnek és környezetbarátnak mondott…
Tovább olvasom >Már létezik laborhús, ami olyan, mint az igazi
Dél-koreai kutatók úttörő módszert fejlesztettek ki a mesterséges húsok gyártására,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megjelent a Trade magazin 2024/12-2025/1. száma
A digitális verzió ezúttal is bővített formában, 192 oldalon jelent meg. Alább, a levél alján…
Tovább olvasom >Visszafogott év után erős az ünnepi szezon
Az online vásárlók 74%-a, mintegy 3,1 millió fő készül az…
Tovább olvasom >A Lidl kiadta 3. fenntarthatósági jelentését
Megjelent a Lidl Magyarország 2022/2023-as üzleti évekre vonatkozó fenntarthatósági jelentése.…
Tovább olvasom >