Tovább emelkedett a látogatók száma a világ legnagyobb mezőgazdasági vásárán

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 01. 27. 11:06

Tovább emelkedett a látogatók száma a világ legnagyobb szabású mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti vásárán, a berlini Nemzetközi Zöld Héten (Internationale Grüne Woche): a tíznapos rendezvényen több mint 415 ezren vettek részt.

gyumolcs-zoldseg

A látogatók száma így bő ötezerrel emelkedett a vasárnap véget ért vásáron. A szervezők első összesítése szerint a vendégek fejenként átlagosan 117 eurót költöttek, a kiállítók így nagyjából 48 millió euró bevételre tettek szerint.

Magyarország 43. alkalommal szerepelt az első számú nemzetközi mezőgazdasági szakkiállításon. A nemzeti standon tucatnyi vállalkozás több mint 300 négyzetméteren mutatott be minőségi és prémium termékeket, például borokat, marcipándesszerteket, fűszerkrémeket, vadhús- és mangalicakészítményeket, és egy igazi gulyás csárda is fogadta a látogatókat.

A magyar stand szervezői az MTI-t hétfőn arról tájékoztatták, hogy ismét igen jelentős kereslet mutatkozott egyebek mellett a borok iránt, az új termékek közül pedig a vecsési savanyúságok aratták a legnagyobb sikert. A magyar étterem telt házzal üzemelt, és a kiállítók mind elégedetten vontak mérleget a vásár után – tették hozzá.

Az idei, jubileumi, 80. Nemzetközi Zöld Héten 68 országból 1658 kiállító mutatta be termékeit, és több mint 70 ország agrárminisztere – köztük Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter – vett részt a vásáron, illetve annak fő kísérőrendezvényén, a Globális Élelmezési és Mezőgazdasági Fórumon (GFFA), amelyen Fazekas Sándor bejelentette: Magyarország kezdeményezi a génmanipulált szervezetek (GMO) mezőgazdasági alkalmazását elutasító uniós tagországok összefogását, azzal a céllal, hogy az egész Európai Unió “GMO-mentes övezet” legyen. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink