Daloglu Özcan, a Fény utcai „Három testvér” étterem tulajdonosa szerint a munkavállaló török emberek szinte mindennap legalább egyszer megfordulnak valamely vendéglátóhely-típusban. Jellemző módon a reggelit és az ebédet nem otthon, hanem munkába menet vagy az ebédszünetben valamelyik közeli vendéglátóhelyen, büfében fogyasztják el. Az esetek többségében a vacsora viszont családi esemény. Ugyanakkor rengeteg családi étterem is van, amelyet megfizethetőség szerint szintén rendszeresen felkeresnek.
„Magyarországon mások az étkezési szokások, ezért főképpen fűszerezésben kell változtatnunk a hagyományos török konyha gyakorlatán. A legnagyobb különbség azonban a munkatársak hozzáállásában van. Míg Törökországban minden vendéglő, büfé, kávézó a vendég teljes körű kiszolgálására törekszik, sajnos a magyar munkavállalókban nincs meg az az alázat, ami szükséges lenne ennek megvalósításához, ebben szerintem évszázadnyival a magyar vendéglátás előtt jár a török” – így látja Daloglu úr.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Balatoni Turizmus Szövetség: kiemelkedő forgalomnövekedést hozhat a húsvéti hosszú hétvége a Balaton régióban
A szállodák előfoglalási adatai szerint a Balaton régió turizmusában kiemelkedő…
Tovább olvasom >A Magyar Fagylalt Napján idén több száz cukrászdában várják a családokat
2025. május 8-án ismét megrendezik a Magyar Fagylalt Napját, amikor…
Tovább olvasom >