Daloglu Özcan, a Fény utcai „Három testvér” étterem tulajdonosa szerint a munkavállaló török emberek szinte mindennap legalább egyszer megfordulnak valamely vendéglátóhely-típusban. Jellemző módon a reggelit és az ebédet nem otthon, hanem munkába menet vagy az ebédszünetben valamelyik közeli vendéglátóhelyen, büfében fogyasztják el. Az esetek többségében a vacsora viszont családi esemény. Ugyanakkor rengeteg családi étterem is van, amelyet megfizethetőség szerint szintén rendszeresen felkeresnek.
„Magyarországon mások az étkezési szokások, ezért főképpen fűszerezésben kell változtatnunk a hagyományos török konyha gyakorlatán. A legnagyobb különbség azonban a munkatársak hozzáállásában van. Míg Törökországban minden vendéglő, büfé, kávézó a vendég teljes körű kiszolgálására törekszik, sajnos a magyar munkavállalókban nincs meg az az alázat, ami szükséges lenne ennek megvalósításához, ebben szerintem évszázadnyival a magyar vendéglátás előtt jár a török” – így látja Daloglu úr.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >