Daloglu Özcan, a Fény utcai „Három testvér” étterem tulajdonosa szerint a munkavállaló török emberek szinte mindennap legalább egyszer megfordulnak valamely vendéglátóhely-típusban. Jellemző módon a reggelit és az ebédet nem otthon, hanem munkába menet vagy az ebédszünetben valamelyik közeli vendéglátóhelyen, büfében fogyasztják el. Az esetek többségében a vacsora viszont családi esemény. Ugyanakkor rengeteg családi étterem is van, amelyet megfizethetőség szerint szintén rendszeresen felkeresnek.
„Magyarországon mások az étkezési szokások, ezért főképpen fűszerezésben kell változtatnunk a hagyományos török konyha gyakorlatán. A legnagyobb különbség azonban a munkatársak hozzáállásában van. Míg Törökországban minden vendéglő, büfé, kávézó a vendég teljes körű kiszolgálására törekszik, sajnos a magyar munkavállalókban nincs meg az az alázat, ami szükséges lenne ennek megvalósításához, ebben szerintem évszázadnyival a magyar vendéglátás előtt jár a török” – így látja Daloglu úr.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
MSZÉSZ: Április 8-ig lehet kitölteni a HOTREC kérdőívet
A HOTREC (európai tagországok szállodai és éttermi szövetségeinek ernyőszervezete) felmérést…
Tovább olvasom >Megint egy Walmart-csokor! – A nap képe
Az amerikai üzletláncból származó „szokásos” képsorozatunk természetesen most sem Walmart-specifikus,…
Tovább olvasom >Fagylalt(kiszerelés?) – A nap videója
Kis fantáziával könnyű elképzelni, hogy így a pultosból is költő…
Tovább olvasom >