Miért rontják el sokan a magas minőségű szeszes italok fogyasztásának élvezetét rossz minőségű üdítőitalokkal?

Dátum: 2017. 10. 09. 10:34

Miért rontják el sokan a magas minőségű szeszes italok fogyasztásának élvezetét rossz minőségű üdítőitalokkal? – tette fel a kérdést a 21. század elején Charles Rolls és Tim Warrillow. A vendéglátásban érintett két amerikai szakember 2004-ben természetes és friss alapanyagok felhasználásával kezdte meg a Fever-Tree italok készítését, amelyek mesterséges édesítő- és tartósítószert, valamint ízfokozókat nem tartalmaznak, és szacharin helyett nádcukorral édesítik őket. A szellemes márkanév, a Fever-Tree (lázfa) a népi neve a Cinchona fának, amely nagy mennyiségben tartalmazza a tonik fő alapanyagául szolgáló kinint. A kinint kelet-kongói ültetvényekről szerzik be, ahol 8 évente hagyományos módon „szüretelik” azt. A legtisztább kinin tehát rendkívül veszélyes területekről származik, nem is csoda, hogy a Fever-Tree az egyetlen italgyártó, amelyik használja.

Termékeikben a szénsav kis buborékokból áll, amelyek finom textúrát adnak az italnak, ezzel fokozva azoknak a szeszes italoknak az aromáját, amelyeket keverik; 2 dl-es palackokban – ideális mennyiség egy tökéletes ital elkészítéséhez. Szlogenjük: Ha a Gin & Tonic 3/4-e a tonik, győződjön meg arról, hogy a legjobbat használja! Idén a választékát folyamatosan bővítő cég terméke megszerezte a legtrendibb tonik címet is. //